YHTEISVASTUUKERÄYS 2018 ON KÄYNNISSÄ!

Tänä vuonna keräystuotoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja ulkomailla.

Lue lisää keräyksestä sivun alaosassa.

Näin osallistut Yhteisvastuukeräykseen Vihdissä

- lahjoittamalla rahaa kerääjille, lippaisiin tai tästä linkistä

- tulemalla kerääjäksi: lipasvuoroihin voi vieläkin tulla mukaan. Vuoroista tietoa Maarit Tampiolta maarit.tampio@evl.fi tai 040 576 0416.
Lipaskerääjät päivystävät ma 5.2.-pe 9.2. klo 11-18 seuraavissa kaupoissa: S-market kirkonkylä, Prisma Nummela, Citymarket Nummela . Kiinteät lahjoituslippaat löytyvät lisäksi seuraavien kauppojen kassoilta: S-Market Otalampi, K-Supermarket kirkonkylä

- osallistumalla yv-tapahtumiin:

to 8.2. klo 12.00 Kirkkokuorolaiset laulattavat Toivon Paikassa Nummelan seurakuntakeskuksessa (keräyslipas kiertää)

ti 13.2. klo 19.00 Icelandic All Stars + Meta4 Nummelan seurakuntakeskuksessa (Ohjelma 20 euroa, kahvitus YV:n hyväksi.) Jousisoittimien taitureita maailman huipulta!

su 4.3. klo 15.00 Mauno Kuusisto 100 vuotta –juhlakonsertti, Tenorissimo Vihdin kirkossa (Liput 15 euroa, tuotto YV:lle. Lippuja myynnissä virastolla - Pisteenkaari 5, Vihdin kirkossa aina messun yhteydessä, Nummelan seurakuntatalolla - "emännät tietää", Nummelan Info-kirjakaupassa sekä Vihdin Kirja-Aitassa.)

la 21.4. klo 10-14 Liikuntatapahtuma Nummelan urheilukentällä

UKK-kävelytestausta, Cooper-juoksut, vauhdittomat hypyt, pientä purtavaa, ohjelmaa. Osallistumismaksu 5e YV:lle

su 22.4. klo 18 Kitarakonsertti Vihdin kirkossa. Otto Tolonen, ohjelma 5 euroa Yhteisvastuun hyväksi

Keräystavoite on 10 000 euroa. Katastrofirahastoon tästä ohjautuisi 6000 euroa, diakoniarahastoon 2000 euroa ja oman seurakunnan diakoniatyöhön (jaettavaksi ruoka-avustuksina tai osto-osoituksina) 2000 euroa

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa 470 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta kohtuuttomiin vaikeuksin joutuneille ihmisille. Esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen. Kohtuuttomia vaikeuksia aiheuttavat mm. sairaudet, pitkittynyt työttömyys tai yllättävä elämänmuutos. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Afrikassa ja Lähi-idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Sodat ja levottomuudet vaikeuttavat ruuan saantia. Ruoan hinta on kohonnut pilviin, koska ihmiset eivät pääse viljelmilleen, eikä tuotteita saada kuljetettua myyntiin.

Yhteisvastuu on yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. Keräyksellä autetaan hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tasavallan presidentti toimii keräyksen suojelijana.

Tämän vuoden keräys käynnistyi 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti.

YV
Ulkomailla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsiviä.