Itsenäisyyspäivän juhla Vihdin kirkossa ja seurakuntatalossa

Vihdin seurakuntatalo

Itsenäisyyspäivän juhla Vihdin kirkossa ja kirkonkylän seurakuntatalossa. Tervetuloa!

Kaksikielinen juhlajumalanpalvelus Vihdin kirkossa klo 10
Käynti sankarihaudoilla

Jumalanpalveluksen jälkeen kaikille avoin lounas ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla seurakuntatalossa.
Lounas klo 11.30
Ohjelmaosuus klo 12.30

Juhlakonsertti kirkossa klo 15

Juhlan tarkempi ohjelma

Vihtiläisten reservin aliupseerien kunniavartio järjestäytyy sankarihaudoille klo 9.45 ja jumalanpalvelus alkaa klo 10 Vihdin kirkossa. Jumalanpalveluksen liturgina toimii kappalainen Kaiju Himanen, saarnan pitää kirkkoherra Pekka Valkeapää ja kanttoreina ovat Kaisa-Leena Hannikainen ja Ulla Eho-Saario. Kirkossa esiintyvät Tyttökuoro Piritat, Vihdin Kamarikuoro ja Vihdin Reserviläiskuoro.
Jumalanpalveluksen jälkeen on seppelten lasku Vihdin sankarihautausmaalla. Sankarihaudoilla palavat Vihdin Rotarien muistokynttilät hiljentymisen ja kunnioituksen merkkeinä itsenäisyyden saavuttamiseksi vaadittujen uhrauksien edessä. Puheen sankarihautausmaalla pitää kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuija Sundberg.

Vihdin seurakuntatalossa pidettävä itsenäisyyspäivän juhlatilaisuus alkaa klo 11.30 lounastarjoilulla. Itsenäisyyspäivän juhlan tervetuliaissanat lausuu kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Eerikki Viljanen. Juhlapuheen pitää rehtori Jussi Roms. Itsenäisyyspäivän juhlassa julkistetaan myös Kaarlo Ranta -stipendin saaja. Juhlatilaisuuden juontaa Simo Takanen. Juhlassa esiintyvät Tyttökuoro Piritat, Vihdin Kamarikuoro, Vihdin Reserviläiskuoro. Tilaisuuden päättää yhteisesti laulettu Maamme-laulu.

Juhlinta huipentuu klo 15 Vihdin kirkossa Suomi 100 -juhlakonsertilla vihtiläisin musiikkivoimin toteutettuna. Vihtiläisistä kuoroista ovat mukana Hiiden Laulu, Nummelan Naiskuoro, Vihdin Miehet, Vihdin Kamarikuoro, Vihdin kirkkokuoro, Vihtijärven kappelikuoro sekä orkesteri Camerata Vihti Ruut Kiiskin johdolla. Kuorot ja orkesteri esittävät erikseen ja yhdessä suomalaisille rakasta kuoro- ja orkesterimusiikkia. Konsertti päättyy orkesterin ja kuorojen yhteiseen Finlandiaan. Konsertin kesto on noin 1 h 15 min.

Nummelan lähetyspiiri

Nummelan messun valmisteluryhmä seurakuntalaisille

Valmistelemme seuraavan viikon sunnuntain messua. Tervetuloa mukaan!

Kirkkovartti Vihdin kirkko

Kirkkovartti. Lyhyen kirkkohetken aiheena kaste.