KAUNEIMMAT RIPARILAULUT SOIVAT MAJATALOILLASSA

Syksyn ensimmäisen majataloillan puhujavieraana on pastori Jari Hiekkanen. Illan teema, kauneimmat riparilaulut, on Vihdin seurakunnassa 20 vuotta toimineelle Hiekkaselle tuttu aihe, sillä hän on uransa aikana tehnyt paljon rippikoulutyötä. Rippikoululaulujen merkityksestä nuorille hän toteaa näin: ”Laulut kertovat nuorten maailmasta ja heijastelevat heitä askarruttavia kysymyksiä. Laulujen kautta on helpompi astua hengellisyyteen.”
Riparilauluista löytyy ikivihreitä klassikoita, jotka säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Jari Hiekkanen nimeää näistä kolme: Lapsuuden usko, Evankeliumi ja Tuli kirkkoon mies ja lapsi. Omasta nuoruudestaan hän nostaa esille Jaakko Löytyn Nyt syksy on -kappaleen.
Hiekkasen mielestä rippikoulutyön parhaita puolia ovat rippikoululeirit ja nuorten ’kreisihuumori’ sekä vilpittömät kysymykset: ”Nuorten mieli ja sydän ovat pehmeää ja puhdasta maaperää. Heidän maailmankuvansa ei ole vielä valmis ja he haluavat tehdä itse omat valintansa. Jumalan Sana on totta ja sen lukeminen, tutkiminen ja vastausten etsiminen nuorten kanssa on hienointa riparilla.”
Ylivoimaisesti upeimmaksi asiaksi rippikoulutyössä Hiekkanen nostaa Jeesuksesta kertomisen: ”Iäisyyskysymys on tärkeä. Nykymaailma rakentuu paljolti itsensä toteuttamiseen. Hengellisessä maailmassa suurin juttu on päästä näkemään, kun ihminen löytää Jeesuksen ja tulee uskoon.”
Majataloillassa kaikuvat siis kauneimmat riparilaulut kautta vuosikymmenten. Jari Hiekkanen kannustaa saapumaan paikalle, vaikkei sitä kauneinta riparilaulua mielessä olisikaan: ”Jeesus parantaa ja kohtaa ihmisten haavoja. Kaikkea mennyttä meissä.”
Kauneimmat riparilaulut -äänestyksessä viiden kärki muodostui näin:
1. Kuljeta ja johda
2. Yksi nimi ylitse muiden
3. Herra kädelläsi
4. Lapsuuden usko
5. Olet vapaa
Tervetuloa majataloiltaan 30.9. klo 18.00 Nummelan seurakuntakeskukselle (Kappelitie 5). Kahvila avoinna klo 17.00 alkaen. Tilaisuuden aikana lapsille omaa ohjelmaa, mahdollisuus hankkia hengellistä kirjallisuutta sekä rukouspalvelu. Illan ovat toteuttaneet seurakunnan vapaaehtoiset pastori Tuula Kiiskin johdolla. Jos haluat tulla toteuttamaan majataloiltoja mukavaan ja rentoon joukkoomme, ota yhteyttä p. 040 356 4514.
Pia Stenström
Majatalotiimin jäsen