Vihdin seurakunnan toiminta jatkuu supistettuna – avustustoimintaa organisoidaan

 

Hallituksen Suomeen julistama poikkeustila näkyy monin tavoin myös seurakunnan toiminnassa. Yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty, joten kaikki ryhmä- ja muu toiminta ja tapahtumat ovat tauolla tällä tietoa 31.5. saakka, mutta poikkeustilan aikana jatkuvat viikoittain verkossa välitettävät jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset sekä avustus- ja tukityö monissa muodoissaan.  


Sunnuntain jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta ne toimitetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksia lähetetään suorana tai tallennettuna internetissä seurakunnan eri kanavilla (Facebook, Youtube, vihdinseurakunta.fi).  

Hautaan siunaamiset toimitetaan edelleen. Toivomme, että ne voidaan pitää haudalla (myös tuhkaukseen menevien siunaus ulkona), mutta omaisten niin toivoessa siunaaminen voidaan toimittaa myös kirkossa. Läsnäolijoiden määrä pyritään rajoittamaan 10 henkeen, mutta esimerkiksi perheenjäsenten määrän niin vaatiessa voi osallistujien määrä ylittyä muutamalla hengellä. Kastejuhlat ja vihkimiset toivotaan siirrettävän myöhemmäksi, mutta niitäkin voidaan toimittaa enintään 10 hengen osallistujamäärällä. Kaikissa tilanteissa on noudatettava huolellisesti voimassa olevia hygieniaohjeita, ja jos koet vähäisiäkin oireita (kuume, nuha, yskä, kurkkukipu) on tilaisuuteen saapuminen ehdottomasti kielletty.

Rippikoulut ja ennakkotapaamiset jatkuvat, nyt vain eri tavalla kuin aiemmin. Tapaamiset on siirretty nettiin. Rippikouluryhmien ohjaajat ovat yhteydessä nuoriin ja perheisiin lähiviikkoina. Lue lisää: sankarla.net


Sosiaalisen median kanavissa pyritään huomioimaan poikkeusolot ja tarjoamaan ihmisille rohkaisevia, yhteisöllisyyden tunnetta lisääviä, hengellisiä sisältöjä. Sosiaalisen median kanavista seurakunnalla on aktiivisesti käytössä yhteisöpalvelu Facebook, kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto Instagram, sekä videopalvelu Youtube. Jutun loppuun on listattu seurakunnan omat tilit kussakin palvelussa.


Kun tarvitset apua, seurakunnan työntekijät ovat töissä kaikkia vihtiläisiä varten.
Kirkon ovet ovat avoinna ja pappi tavattavissa Vihdin kirkossa su klo 11-13 ja ke klo 17-19, ja Nummelan kirkossa su klo 13-16, ti klo 10-12 ja to klo 17-19. Muista noudattaa hygieniaohjeita, etkä saa missään tapauksessa tulla kirkkoon, jos koet vähäisiäkin oireita (kuume, nuha, yskä, kurkkukipu). 
Voit jättää yhteydenottopyynnön seurakunnan nettisivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta tai soittaa kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina (ma-pe 9-15) ja välittää viraston ihmisten kautta soittopyynnön p. 09 347 8500 tai vihti.seurakunta@evl.fi Kirkkoherranvirasto palvelee toistaiseksi vain puhelimitse ja sähköpostitse. 
Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimitse, ja mietimme tapauskohtaisesti avun antamisen käytännössä. Toivomme myös, että taloudellisissa asioissa olet yhteydessä vain akuutissa hätätilanteessa, jotta pystymme ja ehdimme auttamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. 
Etkö pääse kauppaan tai apteekkiin itse? Monet ruokakaupat sekä ainakin kirkonkylän apteekki tarjoavat kotiinkuljetusta pientä maksua vastaan.  Jos näistä tai lähipiiristäsi ei kuitenkaan löydy apua, seurakunta tarjoaa palvelua tavaran kuljettamiseen. Maanantaista 23.3. alkaen voit jättää pyynnön nettisivuillamme (linkki lomakkeeseen etusivulla) tai soittaa klo 9-11 ja 14-16 p. 040 700 8907 (ma-ti), 0400 676 127 (ke-pe).

 

Vihdin seurakunta

Vihdin seurakunnan varhaiskasvatus

Sankarla - nuorille

@vihdinsrk
@vihdinsrkvarhaiskasvatus
@sankarla (nuoret)

Vihdin seurakunta