Kesämusiikkia: Maija Lehtonen, urut

Vihdin konsertissa Maija Lehtonen soittaa molempia urkuja, ohjelmassa J.S.Bachin, W.A.Mozartin, Oskar Lindbergin (rakastettu Vanha virsi Taalainmaalta), Jarmo Parviaisen ja M.E.Bossin musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman, jonka tuotto menee musiikkitoiminnan hyväksi, hinta on 10 euroa (nyt käytössä myös korttimaksua varten maksupääte!). Konsertin jälkeen on konserttikahvit kirkonmäellä.

Maija Lehtonen, yksi maamme eturivin urkutaiteilijoista, on opiskellut Helsingin Konservatoriossa sekä tämän jälkeen Sibelius-Akatemiassa aineinaan urkujen-, pianon- ja cembalonsoitto. Professori Tauno Äikään johdolla hän suoritti vain 20-vuotiaana urkujensoiton A-tutkinnon ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta vuonna 1985. Samana vuonna hän piti menestyksekkään ensikonserttinsa Helsingissä. Ulkomailla hän on täydentänyt opintojaan mm. Jon Laukvikin (Stuttgart), Guy Bovet'n (Lausanne) ja Marie-Claire Alainin (Pariisi) johdolla.

Maija Lehtonen on konsertoinut laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. kaikissa pohjoismaissa, Baltian maissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa, Venäjällä, sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Finland Festivals valitsi hänet "vuoden nuoreksi taiteilijaksi" vuonna 1988, jolloin hän myös debytoi ensimmäisenä suomalaisena urkurina Lontoon maineikkaassa Royal Festival Hallissa. Lukuisiin radio- ja televisioesiintymisiin kuuluu Norddeutscher Rundfunkin ja Yleisradion yhteistyönä tuottama filmi "Die finnische Orgellandschaft".

Vuodesta 1986 Maija Lehtonen on soittanut sekä urkurina että pianistina yhdessä puolisonsa viulutaiteilija Manfred Gräsbeckin kanssa. Duo on myös levyttänyt ahkerasti, mm. kokoelman F.Kreislerin musiikkia. Soololevytyksistä voi nostaa esiin erityisesti italialaisen säveltäjän Marco Enrico Bossin (1861-1925) urkuteokset, joihin Maija Lehtonen on erikoistunut.

Maija Lehtonen on voittanut ensimmäisen palkinnon Lahden pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 1984 sekä toisen palkinnon Barin kansainvälisessä "Donato Marrone"-urkukilpailussa vuonna 1989.

Tällä hetkellä Maija Lehtonen toimii myös Oulun ammattikorkeakoulun urkumusiikin lehtorina.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa (myös kortilla voi maksaa), koko kesän konserttipassi 5o euroa

Toivonmessu

"Klassista sähköä", Luoman Sähkö (Fagotisti Jaakko Luoma, kitaristi Pekka Tegelman, basisti Matti Tegelman)

"Klassista sähköä", Luoman Sähkö (Fagotisti Jaakko Luoma, kitaristi Pekka Tegelman, basisti Matti Tegelman ja urkuri Hannu Hiltula)
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Mozartin Requiemin avoin harjoitus

Wuosisatamarkkinoiden yhteydessä järjestetään Mozartin Requiemin avoin harjoitus, jota voi tulla kuuntelemaan joko koko ajaksi tai osaksi aikaa.
Requiemiin otetaan myös kuoron ulkopuolisia laulajia, jotka haluavat tätä teosta laulaa projektinomaisesti. Heille järjestetään koelaulu sopimuksen mukaan etukäteen, yhteydenotot kaisa-leena.hannikainen@evl.fi. Esitys on yhdessä Lohjana kaupunginorkesterin ja Laurentius-kuroon kanssa Tammisaaren kirkossa ti 29.10. ja Vihdin kirkossa pe 1.11. Kaikkiin harjoituksiin, joista lisätietoja Kaisa-Leenalta, ja esityksiin tulee sitoutua.