Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa 470 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta kohtuuttomiin vaikeuksin joutuneille ihmisille. Esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen. Kohtuuttomia vaikeuksia aiheuttavat mm. sairaudet, pitkittynyt työttömyys tai yllättävä elämänmuutos. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Afrikassa ja Lähi-idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Sodat ja levottomuudet vaikeuttavat ruuan saantia. Ruoan hinta on kohonnut pilviin, koska ihmiset eivät pääse viljelmilleen, eikä tuotteita saada kuljetettua myyntiin.

Yhteisvastuu on yksi Suomen suurimmista vuosittain järjestettävistä kansalaiskeräyksistä. Keräyksellä autetaan hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tasavallan presidentti toimii keräyksen suojelijana.

Tämän vuoden keräys käynnistyi 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti.

YV
Ulkomailla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsiviä.