Viaton ilo -urkukonsertti, Pauliina Hyry

su 10.9. kello 18.00 - kello 19.00

Vihdin kirkko - Kirkkosali

Musiikki luo viatonta iloa, se on ainoa mikä voi auttaa ahdistuksissa", kuvaili aikanaan reformaattori Martti Luther, joka arvosti musiikin kauneuden korkealle heti teologian jälkeen.

Sunnuntai-illan urkukonsertti soi viatonta iloa ja ylistää Lutherin myönteistä musiikkiteologiaa. Espoolainen urkutaiteilija ja kirkkomuusikko Pauliina Hyry esittää lempiohjelmistoaan, perinteistä urkumusiikkia kirkon vuonna 1929 rakennetuilla, karaktäärisillä pneumaattisilla uruilla. Avausnumerona kuullaan J.S.Bachin ranskalaisvaikutteinen, kolmiosainen Fantasia G-duuri, toiselta nimeltään Piece d?Orgue. Illan pääteos on F.Mendelssohnin Sonaatti nro 6 d-molli, jonka muunnelmat M.Lutherin virrestä Vater unser im Himmelreich (Oi taivaallinen Isämme, virsi 208) kuvailevat vaikuttavasti Isä meidän rukouksen seitsemää pyyntöä. Wagner-Lisztin Pyhiinvaeltajien kuoro soi ikuisen vaeltajan pyhää kaipuuta.

Sibeliuksen Elegian ja Kuulan Surumarssin myötä siirrytään ruotsalaiseen kansallisromantiikkaan. Rakastettu Oskar Lindbergin Vanha virsi Taalainmaalta valmistaa saman säveltäjän dramaattiseen ja jyrkästi tunnelmia vaihtelevaan, Suomessa harvoin kuultuun Konsertfantasi-päätösnumeroon. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Viaton ilo -urkukonsertti
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa - tervetuloa!


Katso myös

to 23.8. klo 16.00

Nummelan seurakuntakeskus

Poikien bändit

Bändit 10-14-vuotiaille pojille Sankarlan nuortentilassa.
ti 28.8. klo 18.00 -20.00

Nummelan seurakuntakeskus

Kamarikuoron koelaulu

Vihdin Kamarikuoroon otetaan muutama uusi laulaja. VKK on yksi Vihdin seurakunnan kuoroista. Kuoroon pääsyn edellytyksenä on kuoroon sopivaa äänimateriaali ja kyky omaksua ohjelmistoa itsenäisesti. Stemmojen keskinäinen tasapaino myös ratkaisee, kuinka paljon laulajia voidaan ottaa.
Varaudu laulamaan jokin tuttu laulu ilman säestystä.

Vihdin Kamarikuorossa (VKK) laulaa tällä hetkellä 11 sopraanoa, 8 alttoa, 7 tenoria ja 6 bassoa. Suurin osa on vihtiläisiä, mutta laulajia on myös Espoosta, Kirkkonummelta, Lohjalta ja Karkkilasta. Tavoitteet asetetaan korkealle, mutta samalla meillä on iloinen ja lämmin ilmapiiri, jossa jokaista arvostetaan. Harjoittelemme keskiviikkoiltaisin Nummelan srk-talolla 18.15-20.45.
Kuorolaisille järjestetään laulunopetusta kuoron puitteissa. Tarvittaessa järjestetään myös lastenhoito.

VKK:n johtajat ovat MuT, diplomikuoronjohtaja Jorma Hannikainen ja MuM, diplomiurkuri, Vihdin johtava kanttori Kaisa-Leena Hannikainen. Tiedustelut Kaisa-Leena Hannikainen, 0404855985, kaisa-leena.hannikainen@evl.fi

Ohjelmassa syksyllä mm. Viernen Messe solennelle pyhäinpäivän aikoihin 4.11. ja Bachin Jouluoratorio joulun alla 21.12.
Vuoden 2017 aikana meillä oli seitsemän omaa konserttia, esitimme mm. J.S.Bachin Johannes-passion, Jaakko Mäntyjärven Salvat 1701 ja J.S.Bachin Jouluoratorion kantaatit 1-3, sekä L. Viernen Messe Solennellen, ja lisäksi runsaasti a cappella -musiikkia. Keväällä 2018 esitimme Buxtehuden Membra Jesu nostrin ja pidimme a cappella -konsertin. VKK esiintyy usein Vihdin seurakunnan messuissa. Vastikään teimme konserttimatkan Viroon.
to 30.8. klo 10.00

Nummelan seurakuntakeskus

Päiväkuoro

Päiväkuoron harjoitukset Nummelan kirkkosalissa. Tulee mukaan laulamaan! Meillä ei ole laulukoetta. Yhdessä iloisella mielellä laulaminen on meistä tärkeää.