SOLI DEO GLORIA -urku- ja kuorokonsertti, Vihdin Kamarikuoro, johtajana Jorma Hannikainen, ja Kaisa-Leena Hannikainen, urut

Soli Deo Gloria - Yksin Jumalan kunniaksi!
Vihdin Kamarikuoroa johtaa Jorma Hannikainen, urkureina Kaisa-Leena Hannikainen ja Elina Pikkuhookana.
Konsertissa kuullaan mm. Louis Viernen Messe Solennelle kuorolle ja kaksille uruille
J.S.Bachin, Olivier Messiaenin ja Oskar Merikannon urkumusiikkia.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa Vihdin srk:n diakoniatyön hyväksi. Konsertin jälkeen kahvit sivusalissa.

"Soli Deo Gloria - yksin Jumalan kunniaksi" signeerasi Johann Sebastian Bach kaikki sävellyksensä. Soli Deo gloria -konsertissa Vihdin kirkossa 4.11. soi myös musiikki Jumalan kunniaksi - ja toivottavasti myös lähimmäisen parhaaksi. Soitin Sibelius-Akatemian urkuensikonserttini 30 vuotta sitten Helsingin tuomiokirkossa, ja olen tämän konsertin rakentanut kiitollisena siitä, että olen saanut nämä vuodet tehdä työtä "soli Deo gloria". Konsertin aloittaa, samoin kuin 30 vuotta sitten, Bachin Toccata C. Se on riemullinen, virtuoosinenkin ilotulitus, jonka Bach sävelsi nuoruusvuosinaan nuoruuden innossa - ja se myös kuuluu! Toinen suuri urkuteos on Oskar Merikannon Passacaglia, joka on yksi hienoimmista suomalaisista urkusävellyksistä. Se oli ensimmäisen urkujensoiton opettajani Sibelius-Akatemiassa Tauno Äikään, joka oli muuten Oskar Merikannon seuraaja Helsingin Johanneksen kirkon urkurin virassa, paljon esittämä teos, ja siksikin sen haluan juuri tähän konserttiin liittää. Kolmantena urkuteoksena soitan ranskalaisen Olivier Messiaenin teoksen Apparition de l'église éternelle -Ikuisen kirkon ilmestyminen. Olen paljon esittänyt uutta musiikkia urani aikana, kantaesittänytkin, ja se on minulle erityisen merkityksellistä. Tämä järisyttävä Messiaenin teos on tosin jo 1932 sävelletty, mutta edustaa kuitenkin varsin modernia sävelilmaisua, ja sopii erityisen hyvin Vihdin kirkon 1929 rakennetuille pääuruille.

Viime vuosina kuoromusiikki ja työ kuoronjohtajana on osittain ja ajoittain jopa siivuuttanut työni urkurina, ja siksi halusin tähän konserttiin myös kuoron mukaan. Vihdin kamarikuoro esittää molempien urkujen kanssa konsertissa ranskalaisen romantiikan ajan säveltäjän Louis Viernen Messe Solennellen (Juhlamessu) kuorolle ja kaksille uruille. Toisena urkurina lisäkseni toimii kanttori Elina Pikkuhookana, teoksen johtaa Jorma Hannikainen. Teos tarjoaa kuulijalle valtavan elämyksen olla keskellä äänimassaa, joka tulee edestä kuoron laulusta ja kuoruruista ja takaa pääuruista. Teos on tunnelmiltaan vaihteleva: hiljainen hyminä ja kirkon täyttävä valtava voima vuorottelevat.

Konsertti on Vihdin kirkossa su 4.11. klo 16, sen kesto on vähän reilu tunti, ja sen jälkeen on konserttikahvit kirkon sivusalissa. Konserttiin on vapaa pääsy, ja 10 euron hintaisen ohjelman tulot menevät seurakuntamme diakoniatyön hyväksi - lähimmäistemme parhaaksi."
Tervetuloa iloitsemaan kanssamme!
Kaisa-Leena Hannikainen

Hannu Kiiskin oppilaiden joulumatinea

Ikäihmisten kauneimmat joululaulut

Päiväkuoro, Ulla Eho-Saario, Katja Nieminen

Kirkkokuoron harjoitus Vihdin kirkossa

Kirkkokuoroon ovat tervetulleita myös uudet laulajat, jotka pystyvät laulamaan moniäänistä musiikkia. Kuorossa on erinomainen ilmapiiri, harjoituksissa iloinen ja lämmin meininki. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 8 sopraanoa, 6 alttoa, 3 tenoria ja 5 bassoa. Kuorossa annetaan jatkuvasti äänenkäytön opastusta ja koulutusta. Kirkkokuoro esiintyy Vihdin seurakunnan messuissa n. kerran kuussa, ja pitää kerran kaudessa harjoitusleiripäivän. Uusien laulajien tulee varautua pieneen laulunäytteeseen.
Tiedustelut kuoronjohtaja Kaisa-Leena Hannikainen, kaisa-leena.hannikainen@evl.fi, 0404855985.