Kylmän talven taucoman - In vernali tempore Tapiolan Laulu, johtaa Uli Kontu-Korhonen

Kylmän talven taucoman - In vernali tempore
Tapiolan Laulu, johtaa Uli Kontu-Korhonen
Monna Relander, piano
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Kylmän talven taucoman - In vernali tempore
Tapiolan Laulu, johtaa Uli Kontu-Korhonen
Monna Relander, piano
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Tapiolan Laulu

Tapiolan Laulu -naiskuoron laulajat ovat kaikki entisiä Tapiolan kuoron laulajia. Kuoron synty sai sykähdyksensä syksyllä 2013 Tapiolan kuoron 50-vuotisjuhlissa ja säännöllisen toimintansa Tapiolan Laulu aloitti vuoden 2014 alussa. Kuorossa laulaa niin Erkki Pohjolan kuin Kari Ala-Pölläsenkin johtokauden aikaisia kuorolaisia. Tapiolan Laulun johtajaksi kutsuttiin monipuolinen muusikko MuM Uli Kontu-Korhonen, joka itsekin lauloi aikanaan Tapiolan kuorossa.
Ensimmäisen konserttinsa kuoro piti joulukuussa 2014 Tapiolan kirkon täydelle kirkkosalille. Seuraavana vuonna kuoro perehtyi mm. Harri Wessmanin sävellyksiin, joissa tekstit olivat virolaisen runoilijan Eha Lättemäen suomenkielisistä runoista. Kevätkonsertti 2015 esitettiin tällä ohjelmalla WeeGee EMMA -näyttelykeskuksessa.

Keväällä 2016 kuoro teki yhteistyötä tallinnalaisen Ellerhein-kuoron alumnien kanssa pitäen yhteiskonsertin sekä Tallinnassa että Espoossa. Konserteilla kunnioitettiin Heino Kaljusten ja Erkki Pohjolan merkittävää uraa lapsikuorolaulun uranuurtajina.

Vuonna 2017 Tapiolan Laulu esiintyi Helsingin Kirsikkapuissa kevään Hanami-juhlassa laulamalla japaninkielisiä kansanlauluja, muistona useammalta konserttimatkalta Japaniin. Syksyn 2018 ohjelmisto keskittyi suomalaisten säveltäjien musiikkiin, jolla juhlistimme Suomi 100 -juhlavuotta Balderin salin konsertissa.

Toukokuussa 2018 konsertin teemana oli Keväiset metsät, jossa kotimaisten säveltäjien lisäksi Tapiolan Laulu esitti myös Viron 100 -juhlavuoden kunniaksi tunnettujen virolaisten kuorosäveltäjien teoksia.
Tukholmaan suuntautuva konserttimatka marraskuussa 2018 käynnisti Tapiolan Laulun toiminnassa uuden kokonaisuuden teemalla "Muista se sävelin - Minnen i toner". Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston avustamana kuoro järjestää konsertteja, lauluhetkiä ja kohtaamisia konserttisalien ja kirkkojen lisäksi myös vanhusten palvelutaloissa sekä sairaaloissa. Säveltäjä ja muusikko Carita Holmström on sovittanut kuorolle vanhoista elokuvistakin tuttuja suomen- ja ruotsinkielisiä lauluja, jotka saivat ensiesityksensä Tukholmassa.
Tervetuloa konserttiin!

Toivon Jyvän lähetysputiikki