Musiikkia ristintiellä: Franz Lisztin Via crucis

Vihdin kirkkokuoro, solisteinaan Pirjo Kaitala, Päivi Niemelä, Leena Haapaniemi, Osmo Tuppurainenja Jorma Hannikainen, Kaisa-Leena Hannikainen, urut, johtajana Jorma Hannikainen esittävät Franz Lisztin teoksen Via crucis, Ristintie.
Vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

VIA CRUCIS - RISTIN TIE, säv. Franz Liszt (1811 - 1886)
Liszt oli jo lähemmäs 70-vuotias säveltäessään passiomusiikin Via crucis. Ristin tien kohtausten tulkitseminen musiikin keinoin on tuottanut valtavan määrän erilaisia teoksia, mutta Lisztin ratkaisut ovat lajissaan ainutlaatuisia. Hän lienee ainoa, joka on ottanut sellaisenaan lähtökohdaksi keskiaikaiseen kärsimysnäytelmäperinteeseen pohjaavan, vähitellen 14-asemaiseksi laajentuneen Jeesuksen kärsimystien seuraamisen perinteen. Teos on myös harvinaisen sisäänpäin kääntynyt ja mietiskelevä, varsinkin ollakseen romantiikan ajan teos. Ristin tien perinne sisältää osaksi kansanomaiseen perimätietoon pohjautuvia asemia, eli pysähdyksiä tai kohtauksia.

Vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

VIA CRUCIS - RISTIN TIE, säv. Franz Liszt (1811 - 1886)

Jeesuksen kuolinhetken musiikkihartaus Stabat mater

Pergolesin Stabat materin esittävät Vihdin Kamarikuoron naiset ja soitinyhtye:
Minttu Ristiniitty ja Liisa Leppänen, viulu, EljasToepfer, alttoviulu, Hannu Kiiski, sello ja Kaisa-Leena Hannikainen, urut, johtajana Jorma Hannikainen
Tekstien lukijana Matti Helimäki
Vapaa pääsy

Pitkäperjantain musiikkia: Stabat mater

Pergolesin Stabat materin esittävät Vihdin Kamarikuoron naiset ja soitinyhtye:
Tekstien lukijana Outi Hänninen
Vapaa pääsy