Vihdin Kamarikuoron kevätkonsertti VALOON!

Vihdin Kamarikuoron kevätkonsertti, solistina tenori Juho Punkeri. Konsertin johtaa Jorma Hannikainen, Kaisa-Leena Hannikainen, urut, Lasse ja Sara Leppänen, laulu ja piano.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.
(Klikkaa tästä ja lue lisää)

Vihdin Kamarikuoro (VKK) on alkukevätkauden keskittynyt lähinnä syksyllä julkaistavan ensimmäisen levynsä tekoon, mutta kevään herätessä nousee "parrasvaloihin" kotikirkkoonsa Valoon! -kevätkonsertin myötä.

Konsertissa VKK esittää osin vanhaa, osin tätä konserttia varten harjoitettua musiikkia. Levylle äänitetyistä teoksista esitetään vain yksi, Leevi Madetojan De profundis (Syvyydestä minä huudan), jota VKK ei ole aiemmin esittänyt. Se on kaiketi maailman esitetyin suomalainen kuoroteos, mutta useimmiten mieskuorosovituksena kuultu. Teos nousee syvyydestä päätyen kirkkaaseen valoon. Soolon siinä laulaa VKK:n laulunopettaja, huikeaa nousevaa laulajakarriääriä tekevä tenori Juho Punkeri, joka laulaa konsertissa myös muita sooloja. Latvialaissäveltäjä ?riks Ešenvalds on yksi uusista erittäin suosituista säveltäjänimistä maailmalla, ja hänen sävellyksistään kuullaan Lux aeterna ja O salutaris hostia. Ihastuttavat sopraanosoolot jälkimmäisessä laulavat kuorolaiset Sara Leppänen ja Minna Vierimaa. Uutena VKK:n ohjelmistossa on myös Anderson University Choralen myötä tutuksi tullut John Rutterin The Lord bless you and keep you (Herran siunaus).

Ohjelmassa on lisäksi mm. virolaisen Cyrillus Kreekin, VKK:n johtajan Jorma Hannikaisen, norjalaisen romantikon Edvard Griegin sekä Toivo Kuulan sävellyksiä, Juho Punkerin laulusooloja, Lasse ja Sara Leppäsen laulu- ja pianoduettoja sekä Kaisa-Leena Hannikaisen urkusoolo.

Suviyönsoitto

Suvi-illan musiikkia ennen juhannuskokon polttoa. Tilaisuudessa laulamassa ja laulattamassa Paula Pietilä, Arvo Viitaharju, Timo Saario ja Ulla Eho- Saario. Perinteisen häämarssin ja sooloesitysten lisäksi kesäisiä yhteislauluja. Tilaisuuden kesto 45minuuttia. Vapaa pääsy.

Kesämusiikkia: Maija Lehtonen, urut

Vihdin konsertissa Maija Lehtonen soittaa molempia urkuja, ohjelmassa J.S.Bachin, W.A.Mozartin, Oskar Lindbergin (rakastettu Vanha virsi Taalainmaalta), Jarmo Parviaisen ja M.E.Bossin musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman, jonka tuotto menee musiikkitoiminnan hyväksi, hinta on 10 euroa (nyt käytössä myös korttimaksua varten maksupääte!). Konsertin jälkeen on konserttikahvit kirkonmäellä.

Maija Lehtonen, yksi maamme eturivin urkutaiteilijoista, on opiskellut Helsingin Konservatoriossa sekä tämän jälkeen Sibelius-Akatemiassa aineinaan urkujen-, pianon- ja cembalonsoitto. Professori Tauno Äikään johdolla hän suoritti vain 20-vuotiaana urkujensoiton A-tutkinnon ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta vuonna 1985. Samana vuonna hän piti menestyksekkään ensikonserttinsa Helsingissä. Ulkomailla hän on täydentänyt opintojaan mm. Jon Laukvikin (Stuttgart), Guy Bovet'n (Lausanne) ja Marie-Claire Alainin (Pariisi) johdolla.

Maija Lehtonen on konsertoinut laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. kaikissa pohjoismaissa, Baltian maissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa, Venäjällä, sekä Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Finland Festivals valitsi hänet "vuoden nuoreksi taiteilijaksi" vuonna 1988, jolloin hän myös debytoi ensimmäisenä suomalaisena urkurina Lontoon maineikkaassa Royal Festival Hallissa. Lukuisiin radio- ja televisioesiintymisiin kuuluu Norddeutscher Rundfunkin ja Yleisradion yhteistyönä tuottama filmi "Die finnische Orgellandschaft".

Vuodesta 1986 Maija Lehtonen on soittanut sekä urkurina että pianistina yhdessä puolisonsa viulutaiteilija Manfred Gräsbeckin kanssa. Duo on myös levyttänyt ahkerasti, mm. kokoelman F.Kreislerin musiikkia. Soololevytyksistä voi nostaa esiin erityisesti italialaisen säveltäjän Marco Enrico Bossin (1861-1925) urkuteokset, joihin Maija Lehtonen on erikoistunut.

Maija Lehtonen on voittanut ensimmäisen palkinnon Lahden pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 1984 sekä toisen palkinnon Barin kansainvälisessä "Donato Marrone"-urkukilpailussa vuonna 1989.

Tällä hetkellä Maija Lehtonen toimii myös Oulun ammattikorkeakoulun urkumusiikin lehtorina.

Vihtijärven kappeli

Kesämusiikkia Vihtijärvellä: Anna Brummer, laulu ja Ville Toiviainen, kitara