Messu

Pyhäpäivä: Mikkelinpäivä, Pyhäpäivän aihe: Jumalan sanansaattajat, Nummelan srkkeskus - Kirkkosali, Liturgi/Selebrantti: Matti Helimäki, Saarnaaja: Laura Pentti, Kanttori: Elina Pikkuhookana, Musiikkiryhmä: Kirkkokuoro, poikien bändi, Virret: 909; 704; 447:4; 30; 747:1-2; 960, 966

Raamatussa puhutaan Jumalan enkeleistä ja Saatanan enkeleistä. Enkeli on joko täysin hyvä tai täysin paha. Ihmisen asema on toisenlainen: meissä elää sekä hyvä että paha. Hyvän ja pahan raja kulkee ihmisen sisällä.

Mitä on hyvä? Miten sitä mitataan? Jeesus nostaa esiin lapsen ja asettaa hänet hyvyyden mitaksi. Ajattelen lapsia ja nuoria, jotka toimivat luonnon ja maailman tulevaisuuden puolesta. Heillä ei ole fyysistä voimaa, rahaa tai valtaa, mutta he ymmärtävät olevansa riippuvaisia tästä maapallosta ja toisista ihmisistä. Jeesus asettaa meidät kysymyksen eteen: Miten me kohtelemme lapsia? Millaisen tulevaisuuden me heille tarjoamme?

Messu ja kirkkokahvit

Toivon Jyvän lähetyspuoti