Pyhän Kolminaisuuden päivän messu

Pyhäpäivä: Pyhän Kolminaisuuden päivä, Pyhäpäivän aihe: Salattu Jumala, Vihdin kirkko - Kirkkosali, Internet, Liturgi/Selebrantti: Pekka Valkeapää, Saarnaaja: Tuula Kiiski, Kanttori: Kaisa-Leena Hannikainen, Musiikkiryhmä: Markku Hassinen, trumpetti, Tapio Aaltonen, laulu
Virret: 134, 916, 957, 572
Jeremiah Clarken, Tomaso Albinonin ja Henry Purcellin musiikkia (barokki)trumpetille ja uruille
Ehtoollisen aikana Kari Tikan Pyhän Hengen kirkkorukous
Messuun voi tulla enintään 125 henkilöä. Paikat on merkitty kirkkosaliin, ja niissä noudatetaan turvavälejä.
Vietämme tässä messussa pitkästä aikaa ehtoollista. Ehtoollista vietetään turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Tässä ohjeita, joihin voi tutustua, ja jotka kyllä vielä kerrataan messussa: Ehtoolliselle tullaan kutsusta keskikäytävää pitkin. Kahdeksan henkeä mahtuu kerrallaan ehtoolliselle. Ehtoollispöytä täytetään järjestyksessä urkujen puolelta alkaen merkityille paikoille asettuen. Kun kaikki (myös siunattavaksi tulevat) ovat asettautuneet seisomaan alttarikaiteelle, ehtoollisleipä otetaan pienestä kulhosta yhtä aikaa suuhun ja liturgi sanoo alttaripöydän takaa: Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumis sinun puolestasi annettu, ja vastaavasti nautitaan ehtoollisviini pikareista. Pikkuruinen leipäkulho ja viinipikari jätetään sille paikalle, mistä se on otettu. Kun ehtoollinen on nautittu pappi siunaa sitä pyytäneet lapset alttaripöydän takaa. Ehtoollisvieraat poistuvat keskikäytävää pitkin omille paikoilleen ja on seuraavan pöydän vuoro tulla kutsusta ehtoolliselle.

Linkki jumalanpalvelusstriimiin