Kesämusiikkia -konsertti: Anna Villberg, sopraano, Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu

Kesämusiikkia -konsertti "In darkness let me dwell" (linkki livelähetykseen sivun alareunassa)
Anna Villberg, sopraano, Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu

IN DARKNESS LET ME DWELL - pimeydessä sallikaa minun asua

Näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin (1563-1626) upeimmista lauluista. Konsertti , jossa esiintyvät Anna Villberg sopraano ja Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu on kuin yöllinen vaellus, jossa sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten siivittämänä yhä syvemmälle öiseen pimeyden valtakuntaan. Yön demonit joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo palaa Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin maanmiehen Henry Purcellin (1659-1695) valoisiin säveliin.

Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyeessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

John Dowland oli aikansa merkittävimpiä luuttutaitureita. Hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alunperin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille.

Konsertti on katsottavissa myös verkossa suorana striimauksena osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=n1EQQyaTL8U Kirkkoon voidaan ottaa turvavälit huomioiden noin sata ihmistä, ja määrän täytyttyä ovet suljetaan. Konserttiin on ilmainen pääsy, mutta vapaaehtoisen ohjelmamaksun voi maksaa ovella lippaaseen. Sisäänpääsyn voi varata etukäteen kaisa-leena.hannikainen@evl.fi tai 0404855985.

Anna Villberg, sopraano, Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu

IN DARKNESS LET ME DWELL - pimeydessä sallikaa minun asua