Kesämusiikkia -konsertti Barokkiyhtye Galantina

Vihdissä useita kertoja aiemminkin konsertoinut Barokkiyhtye Galantina esiintyy ensi torstaina 9.7. klo 19 Vihdin kirkossa. Barokkiyhtye Galantina on viime vuosituhannella perustettu vanhan musiikin yhtye, joka soittaa täysbarokin saksalaista, ranskalaista ja italialaista musiikkia 4 - 20 hengen vahvuisilla kokoonpanoilla. Collegium musicum -perinteen mukaisesti soittajistoon kuuluu musiikin ja muiden elämän alueiden ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Galantina on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri laulajien ja kuorojen, kuten Vihdin kamarikuoron kanssa kirkkomusiikissa. Suomen lisäksi Galantina on konsertoinut Saksassa ja Italiassa.

Galantinan erityisosaamista on harvinaisten barokin soitinten käyttö, kokoonpanoissa on käytetty mm. chalumeau -perhettä, viola da amorea sekä paimenpilliä. Yhtye on esittänyt myös runsaasti Suomessa vähemmän tunnettujen barokkisäveltäjien ohjelmistoa (esim. Fasch, Graupner, Zelenka). Konserttien lisäksi yhtye on esiintynyt runsaasti jumalanpalveluksissa sekä yksityisissä juhlissa.

Vihdin konsertissa Galantina esiintyy seuraavalla kokoonpanolla: Martti Peippo huilut, Ester Sunström viulu, Johanna Honkanen viulu ja viola, Arto Wikla luuttu sekä Anniina Saarikko sello. Konsertin säveltäjänimiä ovat Sarri, Telemann, Rebel ja de Boismortier. Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 euroa srk:n musiikkityön hyväksi.

Kirkkoon otetaan 125 konserttivierasta (tilarajoitukset voimassa). Konserttia voi kuunnella myös livenä Vihdin seurakunnan Youtube-kanavalla alkaen klo 19! Paikkavarauksen voi tehdä kesäkanttorille ainomaria.ollikainen@gmail.com, tosin se ei ole välttämätöntä.

Livelähetykseen pääset tästä linkistä