Messu

Messu

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi. Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Olemmehan me myös Jeesuksen seuraajia, opetuslapsia, myöhempiä apostoleja! Kristus kutsuu meitä kaikkia jatkamaan sitä työtä, jonka hän laittoi aluilleen.

Minkälainen on tuo Jeesus, johon kaikkien näiden vuosiensakin jälkeen uskomme (tai yritämme/haluamme uskoa)? Minkälainen on Hän, jota seuraamme? Jotakin siitä puhuu Hiekkasen Jari, jolla pyhänä on saarnavuoro.

Ei muuta kuin kuulolle!

Raamatusta luetaan Ef. 2: 19-22 ja Matt. 16: 13-19.
Liturgina toimii Outi Hänninen, kanttorina Aino-Maria Ollikainen.

"Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Näin sanoi Jeesus Simon Pietarille (Luuk. 5: 10). Tuon kohtauksen jälkeen Pietari jätti kaiken ja lähti seuraamaan Jeesusta. Se miten Jeesus kutsuu Pietarin ja muita opetuslapsia seuraajakseen -> Luuk. 5:11

Pyhäpäivä: Apostolien päivä, Pyhäpäivän aihe: Herran palveluksessa, Nummelan srkkeskus - Kirkkosali, Liturgi/Selebrantti: Outi Hänninen, Saarnaaja: Jari Hiekkanen, Kanttori: Aino-Maria Ollikainen