Kesämusiikkia Vuokko Saariaho, altto ja Anna Pulli-Huomo, urut

Kesämusiikkia Vuokko Saariaho, altto ja Anna Pulli-Huomo, urut
J.S Bachin Soolokantaatit 82 ja 169
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa

Vihdin kirkon Kesämusiikkia -konserttisarjassa esiintyvät torstaina 14.7. klo 19 urkuri Anna Pulli-Huomo ja alttolaulaja Vuokko Saariaho. He esittävät kaksi Johann Sebastian Bachin soolokantaattia, "Ich habe genug" BWV 82 ja "Gott soll allein mein Herze haben" BWV 169.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtava kirkkomuusikko Anna Pulli-Huomo on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta. Hän on täydentänyt opintojaan myös professori Christophe Mantoux'n ohjauksessa Strasbourgissa ja Pariisissa. Urkurina hän on konsertoinut soolokonsertein Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Saksassa, Puolassa sekä Itävallassa. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä monien kuorojen, laulajien ja instrumentalistien kanssa. Parhaillaan Anna Pulli-Huomo viimeistelee kirkkomusiikin jatko-opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa aiheenaan 1800-1900-lukujen ranskalainen urkumusiikki suomalaisessa jumalanpalveluksessa.

Vuokko Saariaho on säännöllisesti konsertoiva laulaja ja monipuolinen musiikin ammattilainen.
Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä laulumusiikin että musiikkikasvatuksen osastoilta. Lisäksi hänellä on kirkkomuusikon ja laulunopettajan tutkinnot Tampereen konservatoriosta. Vuokon ohjelmisto ulottuu lukuisista barokkiteoksista oopperamusiikkiin ja nykysäveltäjien kantaesityksiin. Hän on esiintynyt alttosolistina kaikissa keskeisissä kirkkomusiikkiteoksissa eri puolilla Suomea sekä yhteistyössä mm. Tapiola Sinfoniettan, Lapin kamariorkesterin, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Helsingin Barokkiorkesterin kanssa.
Vuokko Saariaho on tullut palkituksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hän on laulanut lukuisia kantaesityksiä mm. Ung Nordisk Musik- ja Korvat Auki-konserttisarjojen solistina sekä Tarvaspään liedkonserteissa.
Saariaho on työskennellyt kanttorina, kuoronjohtajana ja musiikinopettajana Espoossa sekä Brysselin merimieskirkossa. Päätoimiseksi laulunopettajaksi ja freelance-taiteilijaksi siirryttyään hän on opettanut eri musiikkioppilaitoksissa ja omassa laulustudiossaan sekä konsertoinut laajasti eri puolella Suomea.

• Musiikki Musiikki