Uutislistaukseen

Yhteisvastuukeräys alkaa: Jotta kukaan ei jäisi yksin!

Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän. Yhteisvastuu

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen. Keräyksen avulla autetaan haavoittuvimmassa asemassa olevia nuoria. Keräyksen tuotto käytetään syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja heidän mahdollisuuksiensa tukemiseen meillä Vihdissä Diaconia Vihti ry:n ja valtakunnallisesti HelsinkiMission työn kautta sekä Kirkon Ulkomaanavun Ugandan pakolaisleireillä tekemää työtä tukemalla.

Lasten ja nuorten yksinäisyys on vakava ja kasvava ongelma. Joka neljäs yläkouluikäinen tyttö ja joka kymmenes poika kokee usein itsensä yksinäiseksi. Pitkään jatkunut yksinäisyys heikentää nuorten psyykkistä ja fyysistä terveyttä, alentaa oppimiskykyä ja altistaa väkivaltaiselle käytökselle. HelsinkiMission työ auttaa kouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen.

Diaconia Vihti on käynnistämässä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille olohuonetoiminnan, jonka kautta mukana olevien nuorten arjenhallinta vahvistuu ja he pystyvät paremmin kiinnittymään opiskeluihin tai työelämään.

Uganda on yksi maailman eniten pakolaisia asuttavista maista. Maassa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa pakolaisena maahan tullutta ihmistä. Pakolaisleireillä parannetaan koulutuksen saatavuutta rakentamalla uusia ja turvallisia luokkahuoneita, järjestämällä ja kannustamalla kouluun palaamista ja lisäämällä tietoa koulutuksen tärkeydestä. 

Itselleni koulutuksen merkitys afrikkalaisten nuorten keskuudessa avautui, kun vedin koulujen kehittämishanketta viime vuosikymmenellä Länsi-Keniassa, lähellä Ugandan rajaa. Siellä koulutus on tärkein apu köyhyydestä nousemiseen ja parempaan elämään. 

Viime vuonna Yhteisvastuukeräyksessä saavutimme Vihdissä ennätystuloksen. Jatketaan auttamista tänäkin vuonna. Osallistu sinäkin ja tue nuorten mahdollisuuksia saada kiinni elämästä.

Tee koulutuksesta totta! 

Yhteisvastuutiimin puolesta kiittäen,

Pentti Aspila
Keräyspäällikkö

Yhteisvastuukeräys starttaa Vihdissä su 4.2. messuissa ja Urkumaratonin merkeissä. Lipaskeräys jalkautuu paikallisiin kauppoihin 5.2. alkavalla viikolla, ja paljon toimintaa ja tapahtumia Yhteisvastuun hyväksi on luvassa pitkin vuotta. Käy katsomassa, mitä kaikkea on tulossa! Sivulle lisätään tapahtumia sitä mukaa, kun ne varmistuvat.
 

1.2.2024 14.24