Kuva Meeri Koutaniemi Kolumbialainen tyttö

Lähetys- ja avustustyö

Vihdin seurakunnan lähetystyön tavoitteet:

Vapahtaja kutsuu meidät kaikki tekemään työtä kanssaan. Joitakin hän kutsuu viemään sanomaa anteeksiantavasta Jumalasta oman maan rajojen ulkopuolelle. Me muut saamme olle kotimaassa lähettäjinä lähetystyöntekijöiden sekä paikallisten seurakuntien tukena rukouksin, kätten töin ja  avustusvaroin. Olemme myös omalla paikallamme viemässä evankeliumin sanomaa läheisillemme, ystäville, naapureille, maahanmuttajille...

Nimikkolähettimme ja -kohteemme

NImikkolähettien alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin kohteittemme lähettävän taustajärjestön työhön. Jos haluat tukea heidän työtään, löydät tilimeron ja viitteet sivulta Avustustilinumero ja viitteet läheteille. Sivun alalaidassa pääset tutustumaan lähettiemme terveisiin kohdemaistansa Uutisia lähetystyöstä-lehtisestä.

Israelissa Sari-Johanna Kuittilo työskentelee diakonia- ja dialogityössä Jerusalemissa Suomen Lähetysseuran kautta. Työssään Sari-Johanna kohtaa erilaisia ihmisiä niin Israelin kuin Palestiinankin puolella pääsääntöisesti kolmesta eri uskonnosta. Dialogi juutalaisten, muslimien ja kristittyjen kesken  on tärkeätä, sillä keskustelu lisää ymmärrystä  ja tutustuminen luo ystävystymistä. Sari-Johanna on myös työnohjaaja, jota työtä tällä alueella on vielä hyvin vähän tarjolla ja siksi kysyttyä.
Linkki

Taiwanilla Hanna ja Sean Pienaar työskentelevät vankilassa olevien maahanmuuttajien parissa- ja englannin kielen opetustehtävissä teologisessa seminaarissa. He ovat juuri muuttaneet pohjois-Taiwanista etelään. Hanna opiskelee taiwanin murretta aloittaakseen huumetyökeskuksessa nuorten naisten parissa. Lähettävä järjestö on Suomen Lähetysseura.
Linkki

Japanissa lähettejämme ovat Johanna ja Jüri Perendi. Johanna työskentelee Okayaman seurakunnan pyhäkoulu- perhe- ja nuorisotyössä. Jüri tekee seurakuntatyötä ja kiertää kolmessa eri seurakunnassa saarnaten ja muussa seurakuntatyössä. Myös lapset ovat osana työssä, sillä lasten kautta tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja voi kutsua mukaan eri tilaisuuksiin, vaikka pyhäkouluun tai seurakunnan juhliin. Japanissa työ on perinteisesti paljon ihmiseltä ihmiselle ja kontaktien luomista. Lähettävä järjestö Lähetysyhdistys Kylväjä.
Linkki

Suomessa ja Kyproksella Mikael Tunér toimii SAT 7-Pars ohjelmien TV-ohjaajan ja tuottajana lähinnä Suomesta käsin. Ohjelmat näkyvät satelliitillä Iranissa, Afganistanissa, Tadžikistanissa sekä netissä. Lähettävä järjestö Medialähetys Sanansaattajat.
Linkki

Senegalissa Vaula Veirala ja Jaakko Nuutila. Vaula ja Jaakko ovat palanneet Suomeen.

Nimikkokohteet
Vihdin seurakunta tukee Medialähetys Sanansaattajien kautta SAT-7 Arabic Egyptin studion tuottamaa arabiankielistä naisille suunnattua satelliittiohjelmaa, jota lähetetään 3-5 kertaa viikossa. Tavoittavuusalue on 70 valtiota Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Euroopassa. Potentiaalisten katsojien määrä on tällä alueella 300 miljoonaa. Katsojaluvut ovat Korona-aikana nousseet paljon ja miljoonat katsovat eri ohjelmia. Eräs arabiankielinen nainen kiittää ohjelmaa "Sydämestä sydämeen", ja sanoo katsovansa tätä rohkaisevaa ohjelmaa aina.
Linkki

Pipliaseuran kautta tuemme raamattutyötä Kiinassa erityisesti vähemmistökielille. Osalle näistä vähemmistökielistä käännetään Raamattua, osalle painetaan uusia Raamattuja- tai sen osia Amity Printing Companyn painotalossa Nanjingissa (perustettu 1987). Painotalossa oli vuonna 2019 juhla, kun painotalo julkaisi 200 miljoonannen Raamatun.  Ensimmäinen 100 miljoonan painamiseen kului 25 vuotta, seuraavan 100 miljoonan painamiseen vain 7 vuotta.
Linkki

Viron kirkon työntekijät Joel ja Signe Reinaru työskentelevät Viron kirkon nuorisotyön ja pyhäkoulutyön kehittämistehtävissä.  Joel on mukana myös musiikkityössä ja Pluss lehden toimittamisessa. Reinarut kouluttavat nuoria tekemään työtä omissa seurakunnissaan Viron kirkossa.

Uutisia lähetystyöstä 3/2020

Uutisia lähetystyöstä   2/2020
Uutisia lähetystyöstä 1/2020

Kun haluat antaa tukesi

Pankkiyhteys
Tilinumero Nordea FI83 22601800009218
Maksun saaja Vihdin srk lähetysjohtokunta

Viitenumerot löytyvät nimikkolähetin/ kohteen kohdalla. Kaikille yhteisesti suunnatut avustukset viitteellä 107

Suomen kirkon lähetystyö ja kansainvälinen avustaminen

Linkistä painamalla pääset tutustumaan Suomen kirkon lähetysjärjestöihin ja kansainväliseen avustustoimintaan.

Nimikkolähettimme Sari-Johanna Kuittilo Israelissa