Nummelan seurakuntakeskus kuva ulkoapäin

Seurakuntatoimisto
p. (09) 3478 500
arkisin klo 9-15

Nummelassa Kappelitien varrella sijaitsee Vihdin suurimman taajaman seurakunnallisen toiminnan keskus. Rakennuksen laajennus ja saneeraus valmistui loppukesästä 2005, ja toiminta on jatkunut entistä valoisammissa ja viihtyisämmissä tiloissa.

Seurakuntakeskuksessa on kirkko, johon mahtuu parisataa henkeä. Viihtyisässä seurakuntasalissa ja kokoustiloissa voi pitää tilaisuuksia perhejuhlista pienryhmiin ja seminaareista työkokouksiin.

Lasten ja nuorten tilat täyttyvät arkisin monenikäisten kerhoista. Nuorten omassa tilassa, Sankarlassa, viihtyy viikoittain lukuisa määrä nuoria. Toivon Paikka, matalan kynnyksen kohtaamispaikka kaikenikäisille, kutsuu mukaan kahdesti viikossa.

Seurakuntakeskus rakennettiin v. 1969 kasvavan Nummelan tarpeisiin, suunnittelijoina olivat arkkitehdit Esko ja Tarja Toiviainen. Viimeisimmän laajennuksen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Kirsti Sivén Helsingistä. Kirkon 6-äänikertaisten urkujen tilalle hankittiin loppuvuodesta 2006 31-äänikertaiset digitaaliurut. Näistä luovutiin loppuvuodesta 2020, jolloin Nummelan kirkkoon ostettiin ja asennettiin purettavan Jokelan kirkon 9-äänikertaiset urut. Nämä urut sopivat tyyliltään erittäin hyvin Nummelan kirkkosaliin.

Kirkon alttariseinän puinen veistos on Uuno Poikosen "Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekevät ja raskautetut". Poikonen on tehnyt myös alttarin puisen veistoksen, jossa kruunupäinen Voittaja-Kristus seisoo ristin edessä.

Tutustu Nummelan seurakuntakeskuksen historiaan opaskansion avulla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Kesänuortenilta

Luvassa pelailua, yhdessäoloa ja iltapalaa. Ilta päättyy hartauteen.

Kappelitie 5, 03100 Nummela

Messu. Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa. Olenko uskollinen?
Liturgi/Selebrantti: Jari Hiekkanen
Kanttori: Elisa Ahola
Suntio: Tiina Ahokas
Messupalvelijoina Mirja Rimpiläinen ja Lena Dietz
Kolehti: Kirkon Ulkomaanavun kumppanimaiden koulutussektorin pitäjänteiseen kehittämiseen

Kesänuortenilta

Luvassa pelailua, yhdessäoloa ja iltapalaa. Ilta päättyy hartauteen.

Yhteislauluja kirkkosalissa

Yhteislauluja kirkkosalissa, laulattamassa Leena Haapaniemi. Kaikentasoisille laulajille, tervetuloa!

Nuortenilta

Luvassa pelailua, yhdessäoloa, valmistamme yhdessä ruokaa ja osallistumme Kasvu-Messuun klo 18. Ilta päättyy hartauteen.

Perhekerho

Lasten ja heidän aikuistensa yhteinen kerho. Ohjattua toimintaa, seurustelua ja leikkiä. Tarjolla pientä aamupalaa. Ilmoittautumista ei tarvita.

Yhteislauluja kirkkosalissa