Tietosuoja Vihdin seurakunnassa

Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla ja Vihdin seurakunnalla on pitkät perinteet henkilötietojen käsittelyssä. Kaikki toimintamme on läpinäkyvää ja arvojemme mukaista. Tietosuoja-asioissa vastuullisuus ja luottamuksellisuus ovat meille tärkeitä ja sitoudumme suojaamaan jäsentemme ja asiakkaidemme yksityisyyttä.

Tälle sivulle on koottu tietoa Vihdin seurakunnan henkilötietojen käsittelystä. Jäsenrekisteriä koskeva tietosuojaseloste on nähtävillä tässä.

Tästä voit lukea tietosuoja-asetuksen mukaisen informoinnin tietojen käsittelystä kirkon yhteisessä jäsenrekisterissä

Tietojen kerääminen ja käyttäminen

Seurakuntien toiminta ja jäsenyys edellyttävät henkilötietojen käsittelyä. Yksilöiviä henkilötietoja ovat mm. nimi ja henkilötunnus sekä yhteystiedot.

Keräämme henkilötietoja jäsenrekisterin lisäksi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien yhteydessä sekä asiakaspalvelutilanteissa ja sopimuksia tehtäessä. Tiedot saadaan päasiallisesti henkilöltä itseltään. Tämän lisäksi saamme jäsentietojärjestelmin päivittämiseen tietoja väestötietojärjestelmästä.

Käytämme henkilötietoja Vihdin seurakunnan eri työmuotojen toiminnoissa sekä jäsenyyden ja asiakassuhteiden hoitamisessa. Lisäksi käytämme henkilötietoja palveluiden tuottamisessa ja kehittämisessä.

Käsittelyn oikeusperusteet

Henkilötietojen käsittely perustuu lakisääteisiin velvoitteisiin ja rekisterinpitäjän oikeutettuun etuun. Oikeusperusteena on useimmiten seurakunnan jäsenyys, palvelussuhde, sopimus tai muu merkityksellinen asiakassuhde. Lisäksi voimme käsitellä tietoja henkilön suostumuksella.

Tietojen säilyttäminen ja suojaaminen

Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä hyvää hallintotapaa ja tietosuojakäytäntöä. Henkilötietoja voivat käsitellä vain ne henkilöt, jotka tarvitsevat niitä työtehtävissään. Henkilötiedot on suojattu asiattomalta käsittelemiseltä.

Säilytämme henkilötietoja tarvittavan ajan, jota määrittää niiden käyttötarkoitus.  Joidenkin tietojen säilyttäminen on määritelty lainsäädännössä (esim. kirkkolaki, väestötietolaki ja kirjanpitolaki) rekisterinpitäjälle asetettujen velvollisuuksien ja vastuiden toteuttamiseksi.

Rekisteröidyn oikeudet

  • Pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää kyseisten tietojen oikaisemista tai poistamista.
  • Pyytää rekisterinpitäjältä häntä itseään koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järejestelmästä toiseen.
  • Niiltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, tämän vaikuttamatta ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn  lainmukaisuuteen. 
  • Tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä kansalliselle valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Tämän oikeuden käyttäminen ei rajoita kirkkolain (1054/1994) mukaisia muutoksenhakukeinoja. 

Tietopyyntö

Voit tehdä tietopyynnön itseäsi koskevista henkilötiedoista ottamalla yhteyttä Vihdin seurakunnan tietosuojavastaavaan. Tietopyyntö tulee tehdä henkilökohtaisesti asioimalla kirkkoherranvirastossa. Tietopyynnön tekijän henkilöllisyys tarkastetaan asioinnin yhteydessä. Tietopyynnön tiedot toimitamme aina kirjallisesti.

Yhteystiedot

Vihdin seurakunnan tietosuojavastaava

Henna-Maria Virtanen, kirkkoherranvirasto, Pisteenkaari 5, 03100 Nummela

Kirkkoherranvirasto on avoinna arkisin klo 9 - 15.

Puhelin (09) 3478 500, sähköposti: vihti.seurakunta@evl.fi

Kansallinen viranomainen

Tietosuojavaltuutetun toimisto

PL 800, Ratapihantie 9, 00521 Helsinki

Puhelin 029 566 6700, tietosuoja@om.fi

www.tietosuoja.fi