Kuva Meeri Koutaniemi Kolumbialainen tyttö

Kansainvälinen työ ja lähetys

Vihdin seurakunnan kansainvälisen työn ja lähetyksen tavoitteet: 

Vapahtaja kutsuu meidät kaikki tekemään työtä kanssaan. Joitakin hän kutsuu viemään sanomaa anteeksiantavasta Jumalasta oman maan rajojen ulkopuolelle. Me muut saamme olle kotimaassa lähettäjinä lähetystyöntekijöiden sekä paikallisten seurakuntien tukena rukouksin, kätten töin ja  avustusvaroin. Olemme myös omalla paikallamme viemässä evankeliumin sanomaa läheisillemme, ystäville, naapureille ja maahanmuuttajille. Vihdin seurakunta on mukana tukemassa nimikkolähettejään ja nimikkokohteitaan maailmalla. Nimikkoläheteistämme ja nimikkokohteistamme tietoa täällä.

Lähetyspiirit ja -toimintaryhmät

Nummelan lähetyspiiri

kokoontuu lähetys- ja kansainvälisten asioiden tiimoilla seurakuntakeskuksen takkahuoneessa  joka toinen torstai  kello 13.00 - 14.30.
Nummelan piiri on kesätauolla kesä-elokuun ajan.

Vihdin kirkonkylän lähetyspiiri

Vihdin kirkonkylän lähetyspiiri kokoontuu parittomina tiistaina kello 10-12 kirkonkylän seurakuntatalon kokoushuoneessa.seurakuntatalon kokoushuoneessa. Piiri tekee käsitöitä lähetysmyyjäisiin ja keskustelee lähetykseen liittyvistä aiheista.  

Toivoa naisille rukous- ja raamattupiiri


Toivoa Naisille Raamattu- ja rukouspiiri kokoontuu Toivon Jyvässä Nummelan srk talo Kappelitie 5 G joka toinen maanantai klo 18-20. Oma raamattu mukaan. Piirivastaava Mirja Rimpiläinen 050 5474230. Keräämme varoja Kätketyt aarteet- ihmiskaupan uhrien hyväksi Medialähetys Sansan kautta. Käy tutustumassa toivoanaisille.fi Tapahtumakalenterista voit tarkistaa tapaamiset: tapahtumat

Toivon Jyvä -käsityöpuoti ja käsityökerho

Lähetystyölle avustusvaroja keräävä puoti on auki Kappelitie 5 G Toivon Jyvän tilassa tiistaisin kello 11-14. Myös vahtimestari voi tulla myymään puodin ollessa kiinni. Myynnissä lahjoja, käsitöitä, puutöitä, mattoja, poppanoita, kirjoja, kortteja, jne. Voit myös kysyä vaatekorjauksia ja pieniä ompelutöitä. Puoti on kesätauolla aina kesä-elokuun aikana. 

Käsityökerho kokoontuu Nummelan seurakuntakeskuksen Toivon Jyvän putiikissa Kappelitie joka tiistai kello 11–14 tekemään käsitöitä myyjäisiin ja Toivon Jyvän lähetysputiikkiin.  Kerhovastaavina toimivat Kaija Koitermaa ja Sirpa Vainio. Tiedustelut: Maria Hanhikorpi puh. 0400 235691. Kerho on kesätauolla kesä- elokuun ajan.

 

Kello-Pelmannin kudontatupa

Vihdin kirkonkylällä Kello-Pelmannin kudontatuvalla kudotaan mattoja ja poppanoita lähetysputiikkiin myyntiin sekä tilaustöinä. Tervetuloa mukaan kutomaan. Tiedustelut ja tilaukset Maria Hanhikorpi puh. 0400 235 691.

Puukööri

Erilaisia puutöitä tehdään Huhmarnummen koululla joka toinen tiistai kello 17.30-21.00.  Tuoteita on myynnissä Toivon Jyvän myymälässä ja valmistamme pieniä tuotteita myös tilauksesta. Tervetuloa mukaan puutöiden pariin.
Kerhovastaava Seppo Hanhikorpi, tiedustelut Maria Hanhikorpi puh. 0400 235691. Puukööri on kesätauolla kesä-elokuun ajan.

Kirjamyyntiä lähetystyön tukemiseksi

Joko sinulla on OLET VIHDISSÄ - kirkonkylän luontoa ja kulttuuria -kirja? Sen kanssa kulkiessa näet lähelle ja kauas ja opit hienoja asioita kylämme luonnon ihmeistä ja historiasta. Kirjan reittikartassa on 52 rastia selityksineen.
NOW ALSO IN ENGLISH!! Voit lähettää kirjan lahjaksi vaikka Australiaan!
Kirja käteen ja menoksi! Kirja on tehty seurakunnassa parinkymmenen vuoden aikana pidettyjen Hilkka-Maija Virrankosken laatimien Vappuvaellusten tekstien perusteella.
Hinta 20 €, englanninkielinen vihko 5 €. Myynnissä seurakuntatoimistossa Nummelassa, Toivon Jyvä -käsityöputiikissa ja Vihdin kirkolla.

 

 

Kuvaelmakirja Vihdin kirkon 250-vuotisesta historiasta

”Saman taivaan alla” kuvaelmakirja julkaistiin keväällä 2023. Kirja etenee kohtaus kohtaukselta ja sen lukemalla saa hyvän käsityksen kirkon vuosisadoista. Myös kirjan kuvitus etenee kohtauksittain. Kuvat on ottanut Heikki Savolainen, vihtiläinen ammattikuvaaja. 
Kirjan taitto ja paino: Painokiila Oy, Nummela 2023
Kirjan hinta 30e. Kirjaa myynnissä seurakuntatoimistossa, Toivon Jyvä -käsityöputiikissa Nummelassa, Vihdin museolla (kirkonkylä) ja Vihdin kirkossa (kirkossa vain käteinen).

Lue lisää

 

Satu Hyvärisen Puhetta Jumalalle -rukouskirjan rukoukset on jaettu kirkkovuoden kalenterin mukaan alkaen adventista. Kirjan on toimittanut Paula Lehdistö. Kirja julkaistiin adventtina 2023. Kirjaa voi ostaa 23,90 € hintaan seurakuntatoimistosta, Toivon Jyvästä tai Aurinko Kustannuksen myymälästä, Helsingintie 26, Vihti kk.

Lue lisää

 

 

Kun haluat antaa tukesi

Pankkiyhteys 
Tilinumero Nordea FI83 22601800009218
Maksun saaja Vihdin srk lähetysjohtokunta

Viitenumerot löytyvät nimikkolähetin/ kohteen kohdalla. Kaikille yhteisesti suunnatut avustukset viitteellä 107

 

Suomen kirkon lähetystyö ja kansainvälinen avustaminen

Linkistä painamalla pääset tutustumaan Suomen kirkon lähetysjärjestöihin ja kansainväliseen avustustoimintaan.
https://evl.fi/maailmalla/lahetys
 

Nimikkolähettimme Sari-Johanna Kuittilo Israelissa
Nimikkolähettimme Sari-Johanna Kuittilo Israelissa