Yhteisvastuu

 

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Täältä lisää vuoden 2024 keräyksestä sekä paikalliset tapahtumat, joilla kerätään varoja keräykseen:

 

Keräyspäällikön tervehdys

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen. Keräyksen avulla autetaan haavoittuvimmassa asemassa olevia nuoria. Keräyksen tuotto käytetään syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja heidän mahdollisuuksiensa tukemiseen meillä Vihdissä Diaconia Vihti ry:n ja valtakunnallisesti HelsinkiMission työn kautta sekä Kirkon Ulkomaanavun Ugandan pakolaisleireillä tekemää työtä tukemalla.

Lasten ja nuorten yksinäisyys on vakava ja kasvava ongelma. Joka neljäs yläkouluikäinen tyttö ja joka kymmenes poika kokee usein itsensä yksinäiseksi. Pitkään jatkunut yksinäisyys heikentää nuorten psyykkistä ja fyysistä terveyttä, alentaa oppimiskykyä ja altistaa väkivaltaiselle käytökselle. HelsinkiMission työ auttaa kouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen.

Diaconia Vihti on käynnistämässä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille olohuonetoiminnan, jonka kautta mukana olevien nuorten arjenhallinta vahvistuu ja he pystyvät paremmin kiinnittymään opiskeluihin tai työelämään.

Uganda on yksi maailman eniten pakolaisia asuttavista maista. Maassa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa pakolaisena maahan tullutta ihmistä. Pakolaisleireillä parannetaan koulutuksen saatavuutta rakentamalla uusia ja turvallisia luokkahuoneita, järjestämällä ja kannustamalla kouluun palaamista ja lisäämällä tietoa koulutuksen tärkeydestä. 

Itselleni koulutuksen merkitys afrikkalaisten nuorten keskuudessa avautui, kun vedin koulujen kehittämishanketta viime vuosikymmenellä Länsi-Keniassa, lähellä Ugandan rajaa. Siellä koulutus on tärkein apu köyhyydestä nousemiseen ja parempaan elämään. 

Viime vuonna Yhteisvastuukeräyksessä saavutimme Vihdissä ennätystuloksen. Jatketaan auttamista tänäkin vuonna. Osallistu sinäkin ja tue nuorten mahdollisuuksia saada kiinni elämästä.

Tee koulutuksesta totta! 

Yhteisvastuutiimin puolesta kiittäen,

Pentti Aspila
Keräyspäällikkö

 

Lahjoita Vihdin seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen!

MobilePay 50763

Nettilahjoitus yhteisvastuu.fi/vihti

Tilisiirto

Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
OP FI14 5000 0120 2362 28
Saaja: Kirkkopalvelut ry / Yhteisvastuukeräys
Viite: 308647