Apua ja tukea sinulle

Kun kohtaat vaikeuksia, mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdepulmat, taloushuolet (ks. lisätietoa) tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen ja puhua luottamuksellisesti.

Päivystävään pappiin saat yhteyden seurakuntatoimiston kautta p. 09 3478 500.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotto ja kotikäynnit ajanvarauksella sähköpostilla tai puhelimitse

 

Toivon Paikka - kaikille avoin kohtaamispaikka Nummelassa ja kirkonkylällä. Läsnä myös seurakunnan työntekijöitä ja vierailevia eri alojen asiantuntijoita.  Ajankohtaista tietoa tapahtumakalenteristamme

Ikäihmisille diakoniassa tarjoamme ohjelmaa, vertaistukea ja virkistystä, yhteisiä ruokailuja, syntymäpäivämuistamisia, ArkiYstäviä eli vapaaehtoisia rinnalla kulkijoita ja diakoniatyöntekijän keskusteluapua ja neuvontaa. Ikäihmisten päivissä kerran kuukaudessa tavataan ikätovereita, vaihdetaan kuulumisia, nautitaan hyvästä ruoasta ja ohjelmasta ja hiljennytään hartauteen.
Lisätietoa ikäihmisten asioista vastaava diakoni Ayda Meskanen, p. 044 729 6920, ayda.meskanen@evl.fi

Lisäksi seurakuntasi lapsi- ja perhetyöntekijät ja nuorisotyöntekijät sekä Perheasiain neuvottelukeskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä (perheneuvonta) ja Palveleva puhelin tai netti Linkki avautuu uudessa välilehdessäantavat apua ja tukea sinulle. 

 

Perheneuvontaa vihtiläisille
Keskusteluajan varaaminen perheasiain neuvottelukeskukseen tapahtuu puhelimitse. Puhelun aikana vastaanottosihteeri haastattelee apua hakevat alustavasti. Ajanvaraus p. 019 328 4260 palvelee maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–11 sekä keskiviikkoisin klo 12–14. Ajan varanneiden asiakkaiden vastaanotto sijaitsee Lohjalla osoitteessa Sepänkatu 3–5 A, Lt 1, 1.kerros.Postiosoite on Kauppakatu 4b Lt 1, 08100 Lohja. Asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki palvelualueen asukkaat, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä. Länsi-Uudenmaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen palvelualueeseen kuuluvat Lohja, Vihti, Karkkila sekä Siuntio.
Lisää tietoa löydät täältä

Rukouspuhelin rukouspyyntöjen jättämistä varten
Päivystysajat: lauantaisin klo 18-19 p. 040 829 6526 ja sunnuntaisin klo 9-10 p. 040 673 4142

Näinä aikoina voit soittaa, ja muina aikoina voit jättää rukouspyyntösi tekstiviestillä.
Aiheesi puolesta rukoillaan Vihdin seurakunnan jumalanpalveluksissa ja rukousryhmissä.

 

Kirkon keskusteluapu
Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80. Suuntanumeroa ei tarvita. Palveleva puhelin on avoinna joka päivä. Suomenkielinen päivystys on koko maassa päivittäin klo 18-24.

Ruotsinkielinen päivystys - Kyrkans samtalstjänst päivystää joka ilta klo 20-23 numerossa 0400 22 11 90

Palveleva netti toimii osoitteessa evl.fi/palvelevanettiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Palvelevaan nettiin voi lähettää viestin milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelumaksun verran.

Palvelevan puhelimen kaikki palvelut: puhelinpalvelu, chat, palveleva netti, palveleva kirje sekä keskusteluavun palvelut nuorille ja koululaisille löytyvät osoitteesta kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja nuorille ja koululaisille kirkonkeskusteluapua.fi/nuorille/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Matkapuhelimesta soitettaessa laskutusperusteena ovat oman operaattorin palveluhinnat. Palveleva puhelin on ev.lut.seurakuntien auttava puhelin, jossa kuka tahansa voi kertoa mieltä painavia asioita ja purkaa taakkaansa. Keskustelu tapahtuu nimettömänä ja on luottamuksellista. Päivystäjä on lähimmäinen, joka auttaa kuuntelemalla ja keskustelemalla. Soittajaa tuetaan löytämään itse elämäänsä parhaiten sopivia ratkaisuja. Päivystäjät ovat tehtävään huolellisesti valittuja ja koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä.  

 

VapaaehtoisenaLinkki avautuu uudessa välilehdessä silloin tällöin tai jopa vakituisesti?
Meillä diakoniassa on tarvetta auttaville käsille, kulkeville jaloille ja kuunteleville korville.
Ystävää kaipaavan vanhuksen kanssa voit jutella puhelimitse, vierailla kotona tai hoivalaitoksessa tai käydä kävelyllä kahdesti kuussa.
Ymmärrämme, jos pystyt auttamaan vain silloin tällöin, vaikkapa vanhuksen kaverina apteekkiin tai muille asioille.
ArkiYstävistä on koko ajan pulaa.
Diakonian vapaaehtoisena saat tehtävääsi liittyen koulutusta, virkistäytymistä ja henkilökohtaista ohjausta.
Lisätietoa diakonian vapaaehtoistyöstä vastaava diakoni Ayda Meskanen, p. 044 729 6920, ayda.meskanen@evl.fi

Erilaisissa ryhmissä saat arvokasta vertaistukea.

Tapahtumakalenterista löydät ajankohtaiset tapahtumat ja kokoontumisten ajankohdat.​