Lapsissa on tulevaisuus ja lapset voivat hyvin, jos vanhemmat voivat hyvin

Seurakunnan diakonian perhetyöntekijänä haluan olla tukemassa ja auttamassa vanhempia arjen pyörteissä ja haasteissa. Joskus arki vain sakkaa. Tulee sairastumisia, työttömyyttä, taloushuolia, parisuhdeongelmia, kasvatushaasteita, yksinäisyyttä, uupumista tai mitä ikinä.

Joskus ei vaan tiedä, mistä kysyä apua. Soita, niin jutellaan ja selvitetään yhdessä tilannetta ja etsitään vastauksia haasteisiin. Niin pientä asiaa ei ole, ettei sitä kannattaisi kysyä. Voidaan tavata seurakunnan tiloissa, kotona tai muussa sopivassa paikassa.

Vinkkejä:

Vihdin seurakunnan varhaiskasvatus

Toimintaa lapsille ja perheille

Siiven suojassa - Vihdin seurakunnan kasvatus

Vihdin kunnan avoin varhaiskasvatus

Annantien perhetupa on kohtaamispaikka, johon jokaisen on helppo ja hyvä tulla omana itsenään. Perhetuvassa on mahdollisuus leikkiä toisten lasten kanssa ja huoltajat voivat kohdata samassa elämäntilanteessa olevia aikuisia. Isovanhemmat tai vaikkapa kummit ovat myös tervetulleita tupaan. Perhetuvan toiminta-ajatuksena on huoltajien tukeminen kasvatustehtävässä sekä lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa.

Avoin varhaiskasvatus - Vihti

Perheneuvonta

Apua parisuhteen ja perheen ongelmiin

Perheneuvonta on yksi Evankelis-Luterilaisen kirkon työmuodoista. Länsi-Uudenmaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen tehtävänä on tukea ja auttaa parisuhteen ja perheen ongelmissa sekä elämän kriisitilanteissa. Perheasiain neuvottelukeskuksesta voi saada apua ja tukea esimerkiksi pariskunnan vuorovaikutusongelmiin, erokysymyksiin, uskottomuuteen sekä erilaisten psykososiaalisien kriisien käsittelyyn. Auttaminen tapahtuu sielunhoidon ja terapeuttisen keskustelun avulla. Asiakkaat voivat tulla joko yksin, parina tai perheenäAsiakkaaksi hakeudutaan monista syistä, jotka liittyvät parisuhteen eri vaiheisiin ja elämäntilanteisiin. Perheasiain neuvottelukeskuksessa tehdään myös perheasiain sovittelua ja parisuhdeterapiaa. Perheneuvonta - Lohjan seurakunta