040 635 3671

Kirkon kuoriosan kattomaalaukset esittävän neljää evankelistaa, Matteusta, Markusta, Luukasta ja Johannesta. Jokaisella näistä evankelistoista on oma symbolinsa. Matteuksen alapuolella nähdään enkeli, Markuksen alla leijona, Luukasta kuvastaa härkä ja Johannesta kotka.

Johanneksen ilmestyksessä 4:6-8 lukee näin:
"Valtaistuimen edessä ja ympärillä oli neljä olentoa, jotka sekä edestä että takaa olivat täynnä välkehtiviä silmiä. Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot ja neljäs näytti lentävältä kotkalta. Näillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, jotka olivat molemmilta puolin täynnä välkehtiviä silmiä."

Nämä katon maalaukset on maalannut Paavo Leinonen yhdessä koristemaalari Gösta Eklundin kanssa vuosina 1928-29 Vihdin kirkon peruskorjausten yhteydessä.

Kuva ja teksti: kirkko-opas Emilia Nieminen

SAAPUMINEN JA PYSÄKÖINTI

Vihdin kirkon pysäköintialue sijaitsee kirkonmäellä. Navigaattoriin kannattaa laittaa kohteeksi Riihitie, jolta käännytään pian ylös mäkeen Kirkkotielle. Jos syötät kohteeksi Vihdin kirkko tai Kirkkotie, useimmat navigaattorit antavat väärän reitin.

Tervetuloa kirkkoon

Vihdin kirkossa vietetään jumalanpalvelusta pyhäpäivinä klo 10.

Kirkkoon mahtuu 500-600 henkeä ja erityisesti joulunajan tilaisuuksissa kirkko on ääriään myöten täynnä.
Vihdin kirkko on myös mieluinen konserttipaikka hyvinkin erilaisille esityksille. Vihtiläiset kokoontuvat konsertteihin useita kertoja vuodessa.

Kirkkorakennus

Antti Piimäsen suunnittelema Vihdin kirkko valmistui v. 1772.

V. 1818 salama iski Vihdin kirkkoon, ja lähes kaikki palava tuhoutui. Kellot sulivat, v. 1798 valmistuneet urut paloivat, niin myös alttaritaulu "Jeesus Getsemanessa". Suuri kynttiläkruunu saatiin pelastetuksi.

Kirkko korjattiin italialaisen arkkitehti Carlo Bassin piirustusten mukaisesti ja vihittiin käyttöön v. 1822. Salama iski kirkkoon toisenkin kerran v. 1846 yhtä tuhoisin seurauksin. Berndt Godenhjelmin v. 1846 maalaama Jeesuksen ylösnousemusta esittävä alttaritaulu oli väliaikaisesti pappilassa odottamassa alttarin valmistumista. Taulu säästyi näin tulipalolta. Kirkko korjattiin ja vihittiin uudelleen käyttöön v. 1848.

Perusteellisen korjauksen kirkko koki vuosina 1928-29 arkkitehti K.S. Kallion johdolla. Kirkon toinen ristivarsi sisustettiin rippikoulusaliksi, toinen sakaristoksi ja kirkkomuseoksi. Yleisölehterit poistettiin ja saarnatuoli siirrettiin nykyiselle paikalleen.

Kirkon kustavilainen tyyli muuttui 20-luvun korostusten mukaiseksi. Kirkon holvimainen, puinen sisäkatto on tämän korjauksen ajoilta, samoin kuorin  kattomaalaukset ja urkuparven etuseinän historiallisia merkkihenkilöitä esittävät maalaukset, jotka ovat Paavo Leinosen ja koristemaalari Gösta Eklundin työtä. Kirkko on pohjaltaan erivartinen, kuoripuoleltaan särmikäs risti, johon päävarren oven puoleisessa päässä liittyy torni. Tornin huippu saatettiin korjauksessa vuoden 1822 mallin mukaiseksi.

Viimeksi Vihdin kirkko korjattiin arkkitehti Carl-Johan Slotten johdolla ulkoa v. 1982 ja sisältä v. 1985. Tällöin kirkon lämmitys muutettiin sähköllä toimivaksi. Palohälytys- ja sammutusjärjestelmät asennettiin. Kirkon sisävalaistus uusittiin osittain ja kirkko maalattiin kauttaaltaan. Myös kuoriosa sai uuden ilmeen.

Kirkon ulkokatto uusittiin kuparipellillä v. 1995.

Kirkon ulkoseinät maalattiin v. 2011.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

PERUTTU Mikko Harjun joulukonsertti, järj. Vihdin Nuorkauppakamari ry

Liput ticketmaster.fi

Hiiden laulun joulukonsertti

Hiiden Laulun joulukonsertti Vihdin kirkossa pe 9.12. klo 19. Tule tunnelmoimaan Hiiden Laulun kanssa Vihdin kauniiseen kirkkoon ja kuulemaan kauneimpia joululauluja, tuttua ja vähän uuttakin jouluista musiikkia sekä tietysti rytmikästä gospelia. Mukana Lasse Leppänen, piano ja kuoron omat solistit. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10€.

Kauneimmat joululaulut messu

Kauneimmat joululaulut messu.

Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat joululaulut,mukana Mauri Laakso, yksinlaulu sekä kanttorit Ulla Eho-Saario ja Timo Saario. Aloita joulusi yhteislaulutilaisuudella tunnelmallisessa kirkossamme.

Kopun koulun 30-vuotisjuhlakonsertti, Pekka Simojoki

Pekka Simojoen konsertti, järjestää Kopun koulu
Lippu.fi- 21,50 Aurinkokustannus - 20€ (Helsingintie 36, Vihti) Artway - 20€ (Meritie 10, Nummela) Ovelta ennen konserttia - 20€ Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi!

Lucian päivän juhla kaikenikäisille klo 18

"Taivaalla tähtivyö
kirkkaana loistaa,
viestiä jouluyön
tuikkeensa toistaa.
Taivainen kirkkaus,
riemuisa julistus
Kynttilät syttyy,
kynttilät syttyy."

"Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt glans av din fägring.
Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia."

Tervetuloa 13.12.2022 Lucian päivänä Vihdin kirkkoon kuuntelemaan laulua ja tunnelmoimaan. Vihdin ensimmäinen Lucia astelee Vihdin kirkossa ja tuo valoa pimeyteen. Kulkueessa mukana myös lapsia.

Välkommen och fira lucia dagen 13.12.2022 till Vichtis kyrka. För första gången någonsin skrider lucia fram med sin korna och ljus i Vichtis. Välkommen och njuta av den varma stämmningen.

Lasten joulukirkko

Konsertti Johanna & Mikko Iivanainen Talven tulilla 2022

Lipunmyynti Lippu.fi kautta tai paikallisesti Vihdissä. Hinta 20 € Järjestää Vihdin Viesti.