Hiljaisuuden retriitissä ollaan
yhdessä, mutta yksin

Retriitissä laskeudutaan hiljaisuuteen, ulkoiset vaikutukset minimoidaan ja tilaa pyritään luomaan Jumalan äänen kuulemiselle sydämessä.

Puhumattomuus antaa tilaa omille ajatuksille.

Hiljaisuuden retriitissä on useita rukoushetkiä, joihin kokoonnutaan päivän mittaan. Niissä lauletaan ja ehkä lausutaankin jotakin yhdessä. Oikeastaan nämä rukoushetket ja messu muodostavat retriitin rungon, joka rauhallisesti kuljettaa retriittijoukkoa viikonlopun läpi. Aikaa jää runsaasti myös päiväunille, lueskelulle, kävelyretkille, istuskelulle ja sinulle itsellesi.

Hiljaisuuden retriitit Riuttarannassa vuonna 2021

Tutustu Riuttarannan leirikeskukseen

Retriittiin sisältyy rukoushetkien ja messun lisäksi hiljaisia meditaatiohetkiä, virikepuheita sekä kauniisti katettuja lounas- ja päivällishetkiä.

Hinta 110 € / vihtiläiset, 190 € / muut

Vihtiläisille työttömille ja opiskelijoille hinta on 60 €.

Retriittimaksuun voi hakea avustusta seurakunnan diakoniatyöltä.

Elokuussa luontoretriitti 13.-15.8.

Olemme ulkona, satoi tai paistoi, rukoushetkissä, meditaatioissa ja ehtoollisella. Tämä pitää huomioida sään mukaisissa varusteissa. Yhteisillä kävelyillä kuljemme rauhalliseen tahtiin. Sen verran tarvitaan fyysistä kuntoa ja kykyä, että pystyy liikkumaan risukossakin ja pääsee istumaan ja makoilemaan maahan ja sieltä ylös! Myös rantasaunassa, nuotiolla ja uimalenkeillä pääsemme maistelemaan sitä, miten olemme osa luontoa. Oma huone, ruokasali ja oleskelutilat sisällä ovat saman katon alla. Ohjaajina ovat Soile Kero ja Tuulikki Vuorela.

Ilmoittautuminen viimeistään kaksi viikkoa ennen retriittiä, ja peruutus mahdollisen esteen tullen mahdollisimman pian. Ilmoittautuminen ja kyselyt Tuulikki Vuorelalle, tuulikkivuor@gmail.com ja 040 763 3059.

Rospuuton ajan retriitti Riuttarannassa 19. - 21.11.2021

Marraskuu on hiljentymisen aikaa. Luonto valmistautuu talveen. On aika päästää irti ylimääräisestä ja hellittää hetkeksi.

Rospuuton ajan retriitti antaa mahdollisuuden laskeutua myöhäissyksyn hiljaisuuteen. Ruokailut ja rukoushetket rytmittävät retriittiä. Rantasauna lämpiää molempina iltoina.  Ohjelma on väljä, ja se jättää runsaasti aikaa lepoon ja ulkoiluun. Riuttarannan rauhoittava ympäristö on mitä parhain paikka käydä matkalle omaan sisimpään ja Jumalan läsnäoloon.

Retriitti alkaa perjantaina klo 17.30 ja päättyy sunnuntaina noin klo 15.

Retriittiä ohjaavat Laura Pentti ja Soile Kero. Ilmoittautumiset Laura Pentille, laura.pentti@evl.fi, 0407260214, lokakuun loppuun mennessä.

Hinta omin liinavaattein 110 € / vihtiläiset, 190 € / muut.
Vihtiläisille työttömille ja opiskelijoille hinta on 60 €.
Retriittimaksuun voi hakea avustusta seurakunnan diakoniatyöltä.