Hiljaisuuden retriitissä ollaan
yhdessä, mutta yksin

Retriitissä laskeudutaan hiljaisuuteen, ulkoiset vaikutukset minimoidaan ja tilaa pyritään luomaan Jumalan äänen kuulemiselle sydämessä.

Puhumattomuus antaa tilaa omille ajatuksille.

Hiljaisuuden retriitissä on useita rukoushetkiä, joihin kokoonnutaan päivän mittaan. Niissä lauletaan ja ehkä lausutaankin jotakin yhdessä. Oikeastaan nämä rukoushetket ja messu muodostavat retriitin rungon, joka rauhallisesti kuljettaa retriittijoukkoa viikonlopun läpi. Aikaa jää runsaasti myös päiväunille, lueskelulle, kävelyretkille, istuskelulle ja sinulle itsellesi.

►Tutustu Riuttarannan leirikeskukseen

Hiljaisuuden retriitit Riuttarannassa

Retriittiin sisältyy rukoushetkien ja messun lisäksi hiljaisia meditaatiohetkiä, virikepuheita sekä kauniisti katettuja lounas- ja päivällishetkiä.

Hinta 110 € / vihtiläiset, 190 € / muut

Vihtiläisille työttömille ja opiskelijoille hinta on 60 €.

----------------------------------------

Retriitit 2024

Laskiaisretriitti 9.-11.2.

Kevättä kynttelistä! On juuri vietetty kynttilänpäivää, ja sitten ollaankin jo laskiaisessa, pulkkamäkien ja punaisten poskien pyhässä. Juuri nyt on hienoa päästä metsän keskelle rakennettuun Riuttarantaan hengittämään raikasta kevättalven ilmaa ja kokemaan hiljaisuuden henkäyksiä. Valoisa tunnelma, pitenevät päivät ja kynttilät kutsuvat lepäämään, rukoilemaan yhdessä, kokoontumaan ehtoollispöytään. Laskiaisretriitti on perinteinen yksinkertainen hiljaisuuden retriitti.

Aloitamme retriitin perjantaina 9.2. klo 18 yhteisellä aterialla. Voit tulla majoittumaan klo 17 alkaen. Päivällisen jälkeen johdattelemme retriitin ohjelmaan ja illan rukoushetkestä alkaa hiljaisuus, joka päättyy sunnuntain 11.2. klo 14 päätösrukoukseen. Hiljaisuus tarkoittaa konkreettisesti sitä, että emme puhu yhteisissä tiloissa emmekä omassa huoneessa, sisällä emmekä ulkona. Hiljaisuuden retriitissä on kuitenkin aina mahdollista halutessaan keskustella ohjaajien kanssa. Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, lähetämme kaikille kirjeen, jossa kerromme tarkemmin retriitin käytännöistä. Jos sinulla ei ole käytössäsi autoa, ota yhteyttä – Vihdin kirkonkylälle pääsee bussilla. Riuttaranta on liikkumisen kannalta esteetön, kaikki tilat sijaitsevat saman katon alla. Rantasaunalle pääsee autolla.

Tervetuloa – odotamme sinua!

Ohjaajina Kari Koivula ja Tuulikki Vuorela. Ilmoittautumiset to 25.1.2024 klo 12 mennessä ilmoittautumislomakkeella
Lisätietoja Tuulikilta p. 040 7633059 tai tuulikkivuor@gmail.com

Hiljaisuuden retriitti keskellä arkiviikkoa, 16.-18.4.2024

Vihdoinkin on mahdollista osallistua hiljaisuuden retriittiin keskellä arkiviikkoa! Tätä on toivottu. Elämme pääsiäisen tunnelmissa. Riuttaranta on metsän keskellä järven rannalla - ympärillä olevan luonnon aistii kaikkialla, omassa ja yhteisessä hiljaisuudessa ja rukouksessa.
Aloitamme retriitin tiistaina 16.4. klo 18 yhteisellä aterialla. Voit tulla majoittumaan klo 17 alkaen. Päivällisen jälkeen johdattelemme retriitin ohjelmaan ja illan rukoushetkestä alkaa hiljaisuus, joka päättyy torstain 18.4. klo 14 päätösrukoukseen. Hiljaisuus tarkoittaa konkreettisesti sitä, että emme puhu yhteisissä tiloissa emmekä omassa huoneessa, sisällä emmekä ulkona. Hiljaisuuden retriitissä on kuitenkin aina mahdollista halutessaan keskustella ohjaajien kanssa. Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, lähetämme kaikille kirjeen, jossa kerromme tarkemmin retriitin käytännöistä. Jos sinulla ei ole käytössäsi autoa, ota yhteyttä – Vihdin kirkonkylälle pääsee bussilla. Riuttaranta on liikkumisen kannalta esteetön, kaikki tilat sijaitsevat saman katon alla. Rantasaunalle pääsee autolla.

Retriitin rungon muodostavat rukoushetket ja ruokailut, ja vietämme myös ehtoollista. Muuten aika on vapaasti käytettävissä omaan lepäilyyn, mitä sitten tahdotkin tehdä tai olla tekemättä…

Retriittin hinta täysihoidolla yhden hengen huoneessa on vihtiläisille 110€ ja muualta tuleville 190€. Vihtiläisille työttömille ja opiskelijoille hinta on 60€.

Ilmoittautumiset 2.4.2024 klo 12 mennessä. Diakoniatyöltä voi kysyä avustusta retriittimaksuun. Tästä ilmoittautumislomakkeelle

Ryhmän täyttyessä voit kysellä peruutuspaikkoja retriittipappi Laura Pentiltä, laura.pentti@evl.fi Samoin kannattaa kysellä löytyykö vapaita paikkoja ilmoittautumisajan umpeuduttuakin!

Retriitin ohjaavat Soile Kero ja Tuulikki Vuorela. Yhteyshenkilönä on Tuulikki, tuulikkivuor@gmail.com ja 040 763 3059. Kysele rohkeasti mieltäsi askarruttavissa asioissa!

Tervetuloa – odotamme sinua!

Koko olemuksemme rukoilee - kevätretriitti 17.-19.5.

Ohjaajina Soile Kero ja Sirkku Peltoniemi. Ilmoittautumiset to 2.5.2024 klo 12 mennessä ilmoittautumislomakkeella
Lisätietoja Sirkulta sirkkupeltoniemi@gmail.com p. 050 3566504

16.-18.8.

Ohjaajina Anita Hallikas ja Eija Nurmio. Ilmoittautumiset to 1.8.2024 klo 12 mennessä ilmoittautumislomakkeella