Hiljaisuuden retriitissä ollaan
yhdessä, mutta yksin 

 

Retriitissä laskeudutaan hiljaisuuteen, ulkoiset vaikutukset minimoidaan ja tilaa pyritään luomaan Jumalan äänen kuulemiselle sydämessä. 

Puhumattomuus antaa tilaa omille ajatuksille. 

Hiljaisuuden retriitissä on useita rukoushetkiä, joihin kokoonnutaan päivän mittaan. Niissä lauletaan ja ehkä lausutaankin jotakin yhdessä. Oikeastaan nämä rukoushetket ja messu muodostavat retriitin rungon, joka rauhallisesti kuljettaa retriittijoukkoa viikonlopun läpi. Aikaa jää runsaasti myös päiväunille, lueskelulle, kävelyretkille, istuskelulle ja sinulle itsellesi.

►Tutustu Riuttarannan leirikeskukseen

 

Hiljaisuuden retriitit Riuttarannassa vuonna 2022

Retriittiin sisältyy rukoushetkien ja messun lisäksi hiljaisia meditaatiohetkiä, virikepuheita sekä kauniisti katettuja lounas- ja päivällishetkiä.

Hinta 110 € / vihtiläiset, 190 € / muut

Vihtiläisille työttömille ja opiskelijoille hinta on 60 €.

Retriittimaksuun voi hakea avustusta seurakunnan diakoniatyöltä.

 

----------------------------------------

 

Metsän siimeksessä 12.-14.8.2022

Ohjaajina Vesa Keinonen ja Tuulikki Vuorela

Elokuisessa retriitissä elellään Riuttarantaa ympäröivän metsän siimeksessä meditoiden ja luonnon ääniä kuunnellen. Yhteisten hetkien lomassa voit saunoa, uida, istuskella nuotiolla, kenties soudella. Ihmetellä.

Hiljaisuuden retriitissä sitoudumme yhteiseen vaitioloon sisällä ja ulkona, yhteisissä tiloissa sekä omassa huoneessa. Annamme toisillemme mahdollisuuden kuunnella muita ääniä ihmisen puheen sijasta. 

Retriitissä ei vaadita urheilusuorituksia, mutta poluilla voi olla oksia ja sammalikkoon pitää päästä ja sieltä ylös. Pakkaa laukkuun sään mukaiset vaatteet, jalkineet ja makuualusta, joka sietää kosteutta, lämpöä ja viileääkin.  Jos haluat nukkua ulkona, sekin on mahdollista! 

Ilmoittautuminen 29.7. mennessä Tuulikille, tuulikkivuor@gmail.com, 040 7633059. Kerro myös yhteystietosi ja ruokavalioon liittyvät asiat. 
 

----------------------------------------

11.–13.11.2022, ohjaajina  Laura Pentti ja Eija Nurmio

 


Lisätietoja retriiteistä: kappalainen Laura Pentti, laura.pentti@evl.fi