Uutislistaukseen

Ukrainan värinen taivas -tukikonsertti Vihdin kirkossa sunnuntaina 17.9. klo 16

ihmisiä pöydän ympärillä

Toimintaryhmä Kinnaksen väkeä Kinnastuvalla (vasemmalta Eija Einistö, Kaija Lahdelma, Päivi Veikkolainen , Eeva Lyytikäinen, Riitta Toikka, Ronit Airiola ja Sari Kairajärvi)

Esiintyjinä
Ljudmyla Rabinchuck
Liia Kaitasen johtama kelloryhmä
Anna Tallgren
Pilvi Huhta
Virva Puumala
Matti Tegelman
Kaisa-Leena Hannikainen
Jorma Hannikainen
Vihdin Kamarikuoro

Juontajina konsertissa Marja Sannikka ja Liia Kaitanen (ukrainaksi)
Konserttiin vapaa pääsy, ohjelma 20e

Väliajalla myynnissä pientä välipalaa (mm. smoothieta), myös tuotemyyjiä paikalla

Konsertin ja myynnin tuotto käytetään avustuskuljetuksiin Ukrainaan ja Vihdissä asuvien sotapakolaisten auttamiseksi.

Maksaminen paikan päällä: käteinen tai MobilePay

Konsertin toteuttavat yhteistyössä Toimintaryhmä Kinnas ja Vihdin seurakunta

 

Tietoa esiintyjistä:

Pilvi Huhta on nuori Vihdistä kotoisin oleva harmonikkataiteilija. Tällä hetkellä hän opiskelee Taideyliopisto Sibelius-Akatemiassa kolmatta vuotta klassista harmonikkaa. Huhta on voittanut muun muassa Kultainen Harmonikka -kilpailun vuonna 2019 ja on moninkertainen harmonikansoiton Suomenmestari sekä Vuoden vihtiläinen 2022. 

Liia Kaitanen muutti Ukrainasta Suomeen jo vuonna 2000, löysi rakkauden ja jäi tänne työskentelemään Adventtiseurakunnan pappina Lohjalla ja Helsingissä. Liia on sodan aikana konnut ukrainalaisia musiikin pariin, järjestänyt konsertteja ja ohjaa erikoista Kelloryhmää. Hän on ollut mukana kaikissa Ukrainan Värinen Taivas -konserttien järjestelyissä.

KELLORYHMÄ 
Liia Kaitanen on koonnut Lohjalla asuvista ukrainalaisista vaskikelloja soittavan ryhmän. Kelloilla saadaan yleisölle sekä herkkää musiikkia että mielenkiintoista katsottavaa. Konsertissa ryhmä esittää kelloilla Ukrainan kansallislaulun sekä Sibeliuksen ”Oi nouse Suomi”.

Virva Puumala 
Raahesta kotoisin olevan, nykyisin vihtiläisen sopraano Virva Puumalan nimi on suomalaisyleisölle tuttu kilpailumenestyksistä. Hän on vuoden 2019 Lappeenrannan laulukilpailun voittaja ja Mirjam Helin -laulukilpailun semifinalisti, sekä vuoden 2018 Helsinki Lied -kilpailun A-sarjan voittaja. Virva on syksystä -22 alkaen toiminut Vihdin kamarikuoron laulunopettajana. Virvaa voi kuulla lähitulevaisuudessa mm. 5.11. Vihdin kirkossa Gabriel Faurén Requiemissä, sekä Jyväskylän oopperassa ensi-iltansa saavassa Donizettin Lemmenjuoma-oopperassa.

Ljudmila Rabinchuck on toiminut 15 vuotta musiikinopettajana Ukrainassa. Suomessa hän on löytänyt useita esiintymismahdollisuuksia sekä kuorolaulun Lohjalla. Vihdissä hän esiintynyt sunnuntain jälkeen jo neljä kertaa.

Marja Sannikka on vihtiläinen toimittaja, hän työskentelee tällä hetkellä Ylen A-studiossa juontajana. "On upeaa päästä juontamaan konsertti näin hyvän asian eteen. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan nauttimaan hienosta ohjelmasta, ja samalla antamaan apua sitä kipeästi tarvitseville. Sodan kauhujen uutisointi on välillä vetänyt hiljaiseksi. On mahdotonta edes käsittää mitä kaikkea ukrainalaiset ovat jo puolentoista vuoden ajan joutuneet kestämään. Onneksi voimme tehdä edes jotain konkreettista auttaaksemme heitä."

Anna Tallgren on musiikinopettaja, muusikko ja poliitikko. Anna Tallgren sävelsi ja sanoitti Ukrainan värinen taivas -konsertin nimikkokappaleen vuonna 2022. Hän on mukana haastamassa mm. kaikkia Suomen lukioita toimimaan Ukrainan hyväksi. Ukrainan värinen taivas -haastekampanjan avulla kerätään rahaa Ukrainan hyväksi eri rahankeräyskanavien kautta.
Lisää tietoa haasteesta: www.ukrainanvarinentaivas.fi

Matti Tegelman soittaa kontrabassoa Tapiola Sinfoniettassa. Hän on tunnettu myös muista ansioistaan musiikin alalla. ”Olen saanut tehdä yleisötyötä, lastenkulttuuria, jazzia ja progea sekä omia projekteja. Viime aikoina ole taas alkanut säveltää, omaksi ilokseni ja kenties myös muiden. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen on edelleen vaikea puhua soittamisesta työnä, sillä se on yhä rakkain harrastus.”

Vihdin kamarikuoro on vuonna 2014 Vihdin seurakuntaan perustettu sekakuoro. Tällä hetkellä kuoron vahvuus on 36 laulajaa. Painopisteenä ovat olleet suuret kirkolliset kuoro-orkesteriteokset (mm. Bachin Johannes-passio ja Jouluoratorio, Händelin Messias-oratorio, Duruflén, Mozartin ja Rutterin Requiemit), mutta mukana on muun muassa uusia eurooppalaisia ja suomalaisia a cappella -sävellyksiä, mm. kuoronjohtajan Jorma Hannikaisen sävellyksiä. Kuoroa on sen perustamisesta alkaen johtaneet diplomikuoronjohtaja, MuT Jorma Hannikainen ja Vihdin seurakunnan kanttori, MuM, diplomiurkuri Kaisa-Leena Hannikainen. Kuoron laulunopettajana toimii sopraano Virva Puumala.  

Tietoa Kinnas-toimintaryhmästä:

VIHDIN KINNAS on humanitäärinen toimintaryhmä, joka on toiminut vuodesta 1994. Tällöin Vihdin Nuorisotyön Edustajisto käynnisti projektin, jossa kerättiin lahjoitustavaraa Vihdin virolaiseen ystävyyskuntaan Otepäähän. Vuosikymmenten aikana toimintamuoto ja avustamisen tarve on vaihdellut. Vuonna 2022 otepääläiset ottivat vastuun itse omista kohteistaan. Ukrainan sodan alettua samana vuonna yhdistyksen avustuskohteeksi valittiin ukrainalaiset. Kintaan toimitilat olivat tuolloin Nummelan Lankilassa ja vihtiläiset ja karkkilalaiset lahjoittivat suuret määrät monipuolista ja hyvää tavaraa. Sitä jaettiin Suomeen tulleille Ukrainan pakolaisille sekä lähetettiin pakettiautoissa sota-alueelle. Käytännön toimintaan tuli heti naisia erityisesti Martoista ja Maanpuolustusnaisista, nykyään aktiivisia vapaaehtoistoimijoita on mukana noin 30 henkilöä. Tavaraa annettiin ja annetaan edelleenkin myös muille Vihdin ja Karkkilan pakolaisille.

KINNASTUPA KIRKONKYLÄÄN syksyllä 2022

Vihdin kunta antoi syksyllä 2022 toiminnalle hyvät tilat Pappilanpellon entisestä päiväkodista. Siellä vastaanotetaan tavara, lajitellaan, laitetaan esille hakijoille otettavaksi sekä pakataan lähetettäväksi Ukrainaan sota-alueelle sotilaille, siviileille esim. lastenkoteihin ja vanhuksille. Kuljetuksia on puolentoista vuoden aikana lähtenyt n. 40 pakettiautollista.

Rahoitusta tarvitaan täällä asuville pakolaisille jaettavan ruoka- ja hygieniatarvikkeiden ostoon sekä kuljetusten osamaksuihin. Merkittäviä tuloja Kinnas on saanut järjestetyistä konserteista sekä seurakunnalta vuonna 2022. Myös monet yksityiset lahjoittajat mahdollistavat toimintaa. Kuljetuskustannutkset per matka ovat autoa kohti noin 900 euroa.

Yhteistyötä tehdään laajasti, eniten seurakunnan, kunnan pakolaistoimen ja Via Dian kanssa.

Kinnastupa on avoinna lauantaisin ja maanantaisin klo 10-13 sekä sopimuksen mukaan. Talo sijaitsee kirkonkylässä Siirtoväentien ja Kaartotie 1 kulmassa. Tällä hetkellä sotilaille rintamalla tarvitaan makuualustoja, kuivamuonaa, energiapatukoita, ensiaputarvikkeita, pistolapioita, kenttälapioita, kuokkia, taskulamppuja, power bankkejä, paristoja, henkilökohtaisia terveydenhoitovälineitä (saippua, shampoo, hammasharja, hammastahna), autojen korjaustyökaluja (lenkkiavaimet, kiintoavaimet, hylsysarjat, ruuvimeisselit, hallitunkit), polttoainekanistereita, ilmastointiteippiä, maastopukuja ja -kenkiä, uusia sukkia ja uusia alushousuja. Näitä voi tuoda suoraan Kinnastuvalle. Muuta keräystavaraa ei tällä hetkellä oteta vastaan. Tilanteesta ja tarpeesta tiedotetaan aktiivisesti ryhmän Facebook-sivulla (Kinnastupa).

Tiedustelut myös : Päivi Veikkolainen (yhdyshenkilö) p. 0445544772

 

 

Jari Annaniemi on yksi Ukrainaan tavaraa kuljettavista Kinnas-vapaaehtoisista

”Maaliskuun puolivälissä 2022 katsoin yövuorossa TikTok-liveä kun kaksi siskosta ajoivat Puolassa pakettiautolla ja kertoivat että olivat vieneet Puolan-Ukrainan rajalle avustustarvikkeita. Viikkoa myöhemmin olin suunnittelemassa ja sopimassa lähtöä heidän kanssaan avustusmatkalle. 24.03.2022 seisoin Puolassa Halakijowskan pakolaiskeskuksen pihalla. Näin omin silmin ja tunsin sen hädän ja ahdistuksen mikä siellä oli. Palasimme Helsinkiin 25.03. Jo 29.03 istuin taas autossa matkalla kohti Puolan ja Ukrainan rajaa. Ensimmäisen kahden kuukauden aikana olin tehnyt jo 6 avustusmatkaa ja tuoneet turvaan 33 ukrainalaista. Oli vahva tunne, että nyt jos koskaan on pakko auttaa.

Tämän jälkeen aloimme tekemään avustusmatkoja Ukrainan puolelle. Olimme löytäneet sieltä yhteistyökumppaniksi paikallisen avustusjärjestön, jolle jo aikaisemmin rajan pakolaiskeskukseen viemämme avustustarvikkeet oli toimitettu.

Nyt syyskuun alussa 2023 olen tehnyt yhteensä 23 avustusmatkaa toimittaen avustustarvikkeita sairaaloille, lastenkodeille, vanhainkodeille, siviileille, sotilaille sekä hylätyille ja löytöeläintaloissa oleville koirille ja kissoille. Olemme saaneet yrityksiltä, yhdistyksiltä ja yksityishenkilöiltä lahjoituksena tavaraa lähes 20 tonnia, noin 200.000e arvosta. Avustusmatkojen polttoaineisiin ja laivalippuihin olemme onnistuneet keräämään rahat pääosin lahjoituksina Poliisin myöntämien pienkeräyslupien turvin. Olemme toimittaneet kaikkea äidinmaidon korvikkeista villasukkiin, vaahtosammuttimista makuupusseihin ja juoksuhautakynttilöistä aggregaatteihin. Ukrainalaisia olemme tuoneet turvaan Ukrainasta ja Puolan pakolaiskeskuksista.

Tämän vuoden puolella olen yhtä matkaa lukuun ottamatta tehnyt kaikki avustusmatkat yhdessä vaimoni kanssa. Tästä on tullut tärkeä yhteinen ”harrastus”. Lisäksi kesän aikana avustusmatkoilla on ollut mukana myös kaksi täysi-ikäistä lastamme sekä vävy. He ovat halunneet nähdä millaista humanitaarinen avustustyö käytännössä on. On vaatinut koko perheen panosta, että olemme pystyneet tätä tekemään. Kiitos kuuluu myös kaikille niille 10 kuskille kenen kanssa olen yhdessä matkoja ollut tekemässä. Avustustyö vie paljon aikaa sekä myöskin omaa rahaa sen tekijöiltä. 3–4 päivän ja 3000 km avustusmatka on tässä kokonaisuudessa itseasiassa se kaikista helpoin osuus. Rahankeräys ja avustustavaroiden kerääminen vie todella paljon aikaa. Kaikki ajetut 75000 km ja tienpäällä vietetyt 80 päivää ovat kuitenkin olleet sen arvoisia. Turvaan tuotujen ukrainalaisten kiitollisuus ja heidän kasvoiltansa näkyvä helpotus sekä Ukrainassa avustustarvikkeista saadut kiitokset ovat tässä vapaaehtoistyössä ainoa mutta tärkeä ”palkka”. En pysty sanoin kuvaamaan kuinka paljon se oikeasti antaa, kun pystyy konkreettisesti auttamaan sodasta kärsiviä, viattomia ihmisiä ja eläimiä.

Ihmiset älkää unohtako Ukrainan kansaa. Apua tarvitaan niin kauan kuin sota jatkuu, varsinkin kun talvi vaanii jo nurkan takana. Valtava jälleenrakennustyö alkaa, kun sota loppuu jolloin tarvittava apu vain muuttaa muotoaan.”

Jari Annaniemi, vapaaehtoinen
Jari on sunnuntaina paikalla myymässä sinikeltaisia tuotteita. Tuotto käytetään avustuskuljetuksiin.

 

 

13.9.2023 15.25