Uutislistaukseen

Rukoushetki rauhan puolesta perjantaina 20.10. Nummelan kirkossa klo 19

rauha_p.jpg

Tuhansien lasten henki on vaarassa, ellei taisteluita lopeteta Gazassa, sanoo Pelastakaa Lapset. Sairaalat kamppailevat vesi- ja polttoainepulan kourissa, ja ihmisiä kuolee pian myös nestehukkaan. Viime päivien ilmaiskuissa on kuollut jo yli 1000 gazalaista lasta. 

Pelastakaa Lapset vaatii välitöntä tulitaukoa Gazaan. 11 päivää kestäneissä ilmaiskuissa on kuollut jo yli tuhat lasta. Kolmasosa Gazan uhreista on lapsia. 

UNICEF on äärimmäisen huolissaan lasten tilanteesta Gazassa ja Israelissa. Tilanteen eskaloitumisella on valtavan suuret vaikutukset alueella elävien lasten turvallisuuteen sekä fyysiseen ja psyykkisen hyvinvointiin.

Terveydenhuolto on kuormittunut, Gazan aluetta ja taloja on pommitettu, ihmiset tarvitsevat suojaa, vettä ja ruokaa, listaa Suomen Punainen risti akuuteimpia avun tarpeita. 

Israelissa ainakin 1 300 ihmistä on kuollut. Tietoja lapsiuhreista ei ole vahvistettu virallisista lähteistä, mutta väkivallalla on ollut vakavia vaikutuksia lapsiin. Raporttien mukaan Gazaan vietyjen 199 panttivangin joukossa on myös lapsia.

Tavallinen kansalainen voi tällä hetkellä tukea siviilien kärsimysten auttamista lahjoittamalla avustusta katastrofirahastoihin.

"Tuellasi autetaan siviilejä kasvavassa hädässä Länsirannalla ja Gazassa. Tuki suunnataan muun muassa ruokaan, puhtaaseen veteen, lääkkeisiin, terveyspalveluihin ja psykososiaaliseen tukeen." (Suomen Lähetysseura)

Alla linkkejä eri järjestöjen lahjoitussivuille, kiitos tuestasi!

 

Humanitaarinen apu - Pelastakaa Lapset

Auta Gazan lapsia | UNICEF

Lahjoita katastrofirahastoon - Punainen Risti

Katastrofirahasto - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

2023-10-18 16:29:40.0