Uutislistaukseen

Auttamistyötä sota-alueilla tekevät järjestöt tarvitsevat rahaa

Sodan keskellä asuvat siviilit tarvitsevat apua. Alle on kerätty toimijoita, jotka rahalahjoitusten avulla tekevät sota-alueilla auttamistyötä.

 

Sota Gazassa

Suomen Lähetysseura tukee Itä-Jerusalemissa sijaitsevan Augusta Victoria -sairaalan toimintaa, joka on erikoistunut syöpä- ja munuaistautipotilaiden hoitoon. Sairaala valmistautuu myös hoitamaan taisteluissa haavoittuneita ihmisiä ja majoittamaan potilaita ja heidän perheenjäseniään. Tuellasi autetaan siviilejä kasvavassa hädässä Länsirannalla ja Gazassa. Tuki suunnataan muun muassa ruokaan, puhtaaseen veteen, lääkkeisiin, terveyspalveluihin ja psykososiaaliseen tukeen.

Katastrofirahasto - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

Myös tilisiirrot:

Saaja: Suomen Lähetysseura ry

Pankkitili: FI38 8000 1400 1611 30

Viitenumero: 1074680019598563

Keräyslupa: RA/2020/1538, voimassa toistaiseksi

 

Vaikeasta tilanteesta huolimatta UNICEF on tarjonnut Gazassa humanitaarista apua tilanteen eskaloitumisen alusta saakka. UNICEFilla oli alueella valmiina henkilökuntaa ja avustustarvikkeita, jotka pystyttiin jakamaan heti ja UNICEF on saanut toimitettua alueelle myös lisää hätäapua. UNICEF on esimerkiksi toimittanut sairaaloihin lääkkeitä sekä kodeistaan paenneille ihmisille puhdasta juomavettä ja pyyhkeitä ja saippuaa sisältäviä hygieniapaketteja, jakanut imettäville äideille lisäravinteita sekä tarjonnut perheille käteisapua välittömien tarpeiden kattamiseen ja lapsille psykososiaalista tukea. Tarkoitus on toimittaa Gazaan myös polttoainetta sairaaloiden tarpeisiin ja puhtaan veden jakelua ja pumppaamista varten. UNICEF aikoo myös esimerkiksi laajentaa lapsien ja perheiden psykososiaalista tukea, korjauttaa tuhoutunutta vesi- ja viemäristöverkkoa, tukea opetuksen järjestämistä sekä toimittaa alueelle peittoja ja telttoja.

Auta Gazan lapsia | UNICEF

 

Pelastakaa Lapset on toimittanut peruspalveluita ja tukea konfliktista kärsiville palestiinalaislapsille vuodesta 1953. Miehitetyllä Palestiinalaisalueella Pelastakaa Lasten tiimi on tehnyt töitä vuorokauden ympäri, hankkinut elintärkeitä tarvikkeita apua tarvitsevien ihmisten tueksi ja pyrkinyt löytämään keinoja hätäavun toimittamiseksi Gazaan. 

Egyptissä Pelastakaa Lapset tekee yhteistyötä Egyptin Punaisen Puolikuun kanssa lähettääkseen Gazan kaistalle tarvikkeita heti, kun reitti rajan yli on varmistettu turvalliseksi. 

www.pelastakaalapset.fi/hataLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö. Järjestö antaa sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin.

Järjestön toiminta on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Se hoitaa suurimmassa tarpeessa olevia ihmisiä riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta. Palestiinassa järjestö on toiminut vuodesta 1989 lähtien.

Lahjoita hätäapukeräykseen - Lääkärit Ilman Rajoja (laakaritilmanrajoja.fi)

 

Sota Ukrainassa

Diakonissalaitos on jo pitkään toiminut Ukrainassa ja hätäapu tavoittaa kauttamme erityisen haavoittuvassa asemassa olevia ryhmiä. Diakonissalaitos tekee yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

Apua Ukrainaan tarvitaan kiireesti | Diakonissalaitos (hdl.fi)

 

Vuoden 2023 aikana UNICEFin tuella on yli 3 miljoonalle ukrainalaiselle toimitettu turvallista juomavettä, yli miljoonalle ihmiselle annettu mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea sodan keskellä, 2,8 miljoonalle lapselle ja naiselle jaettu kriittisiä terveydenhuoltotarvikkeita. Lähes 50 000 perhettä on saanut humanitaarista käteisavustusta, jonka avulla perheet ovat hankkineet esimerkiksi ruokaa, lääkkeitä ja muita välttämättömiä tarvikkeita. Yli miljoona lasta on päässyt koulutuksen pariin. 

Lahjoita Ukrainan lapsille | UNICEF

 

Erinomainen kooste (linkkeineen) Ukrainaan apua toimittavista järjestöistä löytyy täältä
Auta Ukrainaa | HS.fi

 

Listaa auttamistyötä tekevistä toimijoita päivitetään. 

Listaa päivittää

Outi Hänninen
Viestinnän asiantuntija

14.11.2023 12.45